VANT: Erling Christiansen vant sin klasse i Skeikampen Rundt.

Klasseseier i Skeikampen Rundt

Endelig er det flere løp å velge mellom for mosjonistene. Og våre lokale mosjonister har også begynt å røre på seg etter sommer- og pandemidvalen.

Publisert

Erling Christiansen hadde sist helg tatt turen til Skei og løp det 12,6 kilometer lange terrengløpet Skeikampen Rundt. Det gikk skikkelig unna for karen fra Sofiemyr, som for øvrig innehar løyperekorden i det lokale terrengløpet Grønliåsen Rundt. I år var det imidlertid Skeikampen som ble prioritert, og Erling var ikke snauere enn at han vant klasse M35-44 år.

–Det var et fint løp, med høyt toppnivå på deltakerne, forteller Erling, som klokket seg inn på den sterke tiden 49.29. Det var drøye fire minutter bak vinnertiden til Audun Herimdal fra NTNUI som vant på 45.16 – en meget sterk tid i den kuperte løypen som slynger seg rundt den kjente og karakteriske Skeikampen. Totalt 43 løpere fullførte.

Sterk innsats i Oslo Triatlon

Norges eldste og største triatlon, Oslo Triatlon, som har vært arrangert helt siden 1983, gikk av stabelen igjen på lørdag, med sterk lokal innsats. Som vanlig svømmes det i Sognsvann, før man sykler en eller to runder i Maridalen, og avslutter med en lang runde eller to rundt Sognsvann.

Olympisk distanse er den mest populære med hele 274 som fullførte, og den ble ikke mindre populær etter Kristian Blummenfelt sitt fantastiske OL-gull i Tokyo for et par uker siden.

Storfavoritt i årets løp var landslagskollega Gustav Iden, som også gjorde det meget bra med 9.plass i OL. Iden innfridde etter å ha avgjort seierskampen på løpsetappen, til vinnertid 1:48:29.

Sterk lokal innsats

STERK INNSATS: Charles Granquist fra Kolbotn IL gjorde sine saker bra i Oslo Triatlon.

Et stykke bak finner vi to sterke veteraner fra Oppegård i klasse M50-54 år, som begge gjorde sine saker utmekret. Hans Fredrik Johansen fra Kolbotn SK og Oslofjord Triatlon gjennomførte på meget sterke 2:19:05, som holdt til en strålende 3.plass i klassen og 27.plass totalt. Og rutinerte Charles Granquist fra Kolbotn IL var ikke langt bak med sluttiden 2:28:38, til 6.plass av de 27 som stod på startstreken i klassen. Ser vi litt på etappetidene til de to, så var Johansen klart raskest på svømmingen, der han fosset gjennom de 1500 meterne i det populære badevannet på 25:21. Granquist brukte her 31:20. På 40 kilometer på sykkelsetet økte forspranget med ytterligere drøye fire minutter. Men Granquist sin sterkeste øvelse er nok løpingen, og her knappet han inn et drøyt minutt med 43:21 i løpstid på de ti kilometerne. De to veteranene kom dermed henholdsvis rundt 30 og 40 minutter bak en av Norges aller best trente utøvere uansett idrettsgren, og en verdens aller beste triatleter. Slett ikke verst, det!

Enda bedre plasseringsmessig i Oslo Tri var langrennsløper Anikken Gjerde Alnæs. Team Ragde Eiendom hadde nemlig lagt Oslo Triatlon som obligatorisk på treningsplanen for alle deltakerne i langløpslaget. Også Marit Bjørgen var påmeldt, men hun stilte ikke til start. Det gjorde Anikken fra Oppegård, som imponerte med 2.plass i klasse K25-29 år og 5.plass totalt av 47 kvinner på startstreken. Sluttiden var 2:32:25, ikke verst for triatlondebutanten som satser videre på kombinasjonen langløp og langrennssprint til vinteren. Resultatene viser også tydelig at det er svømmingen som var Anikken sin akilleshæl. Etter 25.plass på svøm, avanserte hun hele veien med sjette beste sykkeltid og tredje beste løpstid.