KJEMPET PÅ: Christian Odgaard langs Solastranden.

På vårslipp til Solastranden

Samfunnet åpner gradvis dørene og selv om mange konkurranser fortsatt er avlyst, har det endelig blitt litt mer normale tilstander også for alle som liker å delta i mosjonsløp.

Publisert

En som virkelig har savnet det sosiale og fine fellesskapet som slike løp også gir, er Christian Odgaard.

45-åringen fra Myrvolltoppen elsker rammen rundt slike løp og pleier alltid å legge inn noen turer til inn- og utland i løpet av sesongen på sin egen kalender. Han var derfor nærmest yr av glede da han endelig igjen kunne dra på tur, denne gangen til Rogaland og forblåste, men vakre Solastranden.

– Jeg kjenner meg nå som en våryr okse klar for forsinket vårslipp! Alle varsellamper går, det ligger overtenning i lufta på Jæren! Slik ordla entusiastiske Christian seg på løpsrapporten han la ut på Sportsmanden.no.

Anledningen var altså Solastranden Halvmaraton, som på tredje forsøk klarte å gjennomføre årets arrangement med hele 394 glade løpere på startstreken, fordelt i grupper og med 242 på 10 km og 152 på halvmaraton i en relativt flat og lettløpt løype.

En av deltakerne var altså startnummer 1021 Christian Odgaard fra Oppegård og Team Sportsmanden, som beskriver en løype med få stigninger som går på gangveier og som slynger seg i en runde rundt hele Sola flyplass.

– For en fyr som er vant til leveggen i Nordre Follo kan nok dog løypetraseen på en vindfull dag fremstå relativt forblåst. Akkurat denne lørdagen var det heldigvis lite vind, selv om vindpølsa på Sola Flyplass var blitt halvkram på slutten av mitt løp, utdyper Christian, som etter en time, 28 minutter og 54 sekunder kunne passere målstreken jublende til 43. plass totalt og 8.plass i klasse M45-49 år.

– Ord blir fattige når man skal beskrive følelsen i mål etter sånne løp. Selv om jeg løper over 10 minutter saktere nå enn tidligere på halvmaraton er det bare så utrolig stas allikevel å være en del av dette felleskapet og feire et liv i bevegelse, forteller han gledesstrålende, før han legger til:

– Måtte mitt neste løp komme snart!

Powered by Labrador CMS