VANT HERREKLASSEN: Eivind Bjørhei fra Oppegård IL var i det umulige hjørnet.
VANT HERREKLASSEN: Eivind Bjørhei fra Oppegård IL var i det umulige hjørnet.

Vant Follotrimmens første løp med fellesstart

Årets femte løp i Follotrimmen, og det første ordentlige løpet med fellesstart på snart to år, så dagens lys i Ås forrige onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Aller raskest var Eivind Bjørhei fra Oppegård IL. Den lettbente sivilingeniøren fra Myrvolltoppen stormet gjennom de kuperte løypene i Ås på imponerende vis.

Bjørhei fikk imidlertid hard konkurranse av vinnergrossisten Geir Gjessing fra Ski, karen med flest seire i Follotrimmen de siste årene. De to var i en klasse for seg i den fine og delvis nye traseen i Ås på cirka fem kilometer, med start og mål ved andedammen ved NMBU.

Pågående fadderuke gjorde også sitt til at det var god stemning og mange som heiet flere steder underveis i løypen. Der vi stod med kamera en liten kilometer før mål, hadde Eivind Bjørhei fått en avgjørende luke og ledet med rundt 40-50 meter. Han så uforskammet sprek ut der han kom i god fart opp bakken mens han tok seg tid til både å hilse og gi tommel opp til fotografen.

Det gjorde også Geir Gjessing, som absolutt ikke så ut som en slagen mann der han passerte omtrent like lett i steget, men avgjørelsen var nok likevel falt og avstanden opp i største laget. Bak de to kom ingen, så langt øyet kunne se. Det vil si, de dukket jo opp etter hvert, men det tok lang tid før tredje løper passerte. Deretter kom resten av feltet på rekke og rad, som perler på en snor. Svært mange med et smil om munnen, glade for at Follotrimmen endelig var tilbake til normalen etter fjorårets avlysning og forsommerens fire virtuelle løp, der man selv tok tiden.

– Formen er bra den, jeg har i alle fall trent brukbart i sommer, er den nøkterne kommentaren fra vinneren.

Også treningsivrige Geir Gjessing bekreftet god form til Sportsmanden da vi traff på han under oppvarmingen. Gjessing er kjent for å satse hardt fra start, og han tok da også føringen i onsdagens løp og opparbeidet seg en god luke. Men Bjørhei er god i terrenget, spiste seg sakte innpå og overtok ledelsen i skogen etter omlag 3 kilometer. Derfra og inn så 34-åringen seg aldri tilbake.

I mål skilte det 20 sekunder mellom dem. Vinnertiden til Eivind Bjørhei var sterke 17.13, mens Geir Gjessing fikk 17.33. Deretter var det et sprang ned til Mathias Stähli fra Løplabbet Ski på 19.02, mens Dennis Lier fra Røa Langrenn tok fjerdeplassen, 10 sekunder bak der igjen.

VANT: Tine Kaasa fra løpegruppen Suburban Housewives Gym Association fra Myrvoll var best i klassen K40-44.
VANT: Tine Kaasa fra løpegruppen Suburban Housewives Gym Association fra Myrvoll var best i klassen K40-44.

Dameklassen ble imponerende nok vunnet av den relativt nybakte mammaen Emilie Kongsten på tiden 22.14. Moren hennes var som vanlig på plass og heiet, og kunne fortelle at Emilie naturlig nok ikke var i sin beste løpsform såpass kort tid etter fødselen. Men det viste seg likevel å være nok til å ta hjem en ny seier i Follotrimmen.

Gudrun Ildstad fra Frogn Kommune BIL var imidlertid ikke langt bak og tok en sterk andreplass på 22.21, mens unge Leah Bratberg ble nummer tre med 22.56. Deretter fulgte Elin Sophie Ones fra Langhus og Team Sportsmanden, til tross for at hun før start bedyret at formen ikke var på topp etter et sykdomsavbrekk de siste ukene.

Tine Kaasa fra løpegruppen Suburban Housewives Gym Association fra Myrvoll, som vi omtalte tidligere i sommer, har også holdt formen godt ved like og løp i mål på 23.27 til femte beste tid og seier i klasse K40-44 år. Klasseseier ble det også til Inger Anne Pedersen fra Oppegård IL i K50-54 år med 25.57, og til Team Sportsmandens Merete Bolin fra Langhus, som vant klassen over på 24.58.

Powered by Labrador CMS