Jon William fra Oppegård imponerte stort i NM for 14-åringer.

Publisert

Helgen 1. - 3. september ble Regionsmesterskapet for Tennisregion Østland Øst arrangert i Frognerparken.

Jon William Karlstad fra Greverud ble Regionsmester i både single og double for gutter født i 2003/2004 (U14).

Jon William Karlstad er på NTFs rankingliste nummer fire i Norge og var andreseedet i turneringen. Jon William hadde dermed BYE i første runde. I andre runde på fredag kveld ble Zebastian Aleksander Rødsten slått 7-5, 6-3 på litt under 1,5 timer og i kvartfinalen på lørdag ble Sebastian Samuel Meyer slått 6-3, 6-3 på litt under 1,5 timer.

I semifinalen mot tredjeseedet Kristoffer Dalbak på søndag morgen fikk Jon William sterk motstand og måtte ut i en tresetts kamp. Jon William tapte første sett 3-6 og ble også liggende under 1-4 i andre sett. Derfra kjempet Jon William seg tilbake og vant kampen 7-5, 6-1 etter ca 2 timers spill.

Spennende

I finalen mot førsteseedet Mathias Monsen Langaard på søndag ettermiddag kom også Jon William dårlig i gang og tapte første sett 4-6. Derfra tok Jon William over kampen og vant de to neste settene 6-4, 6-4 etter nesten 2,5 timers spill.

IMPONERER I TENNIS: Jon William Karlstad fra Greverud er i sitt (serve)ess på tennisbanen. Han gjør seg bemerket i sporten for tiden..

Tilfeldigheter gjorde at alle de 4 spillerne som Jon William vant over i turneringen var spillere fra Heming.

Alle finalistene i årets RM vant i tillegg til pokal og rankingpoeng også en premiepakke som består av reise til Stockholm Open (ATP 250) i oktober, inkludert flybillett, hotell, VIP-billetter til semifinaler og finalen. I tillegg får de møte/omvisning av tidligere verdens nummer fire i tennis, Robin Söderling og muligheter til å treffe tennisstjerner som Del Potro, Dimitrov, Isner, Fognini, Brown med flere.

I doubleturneringen vant Jon William sammen med sin partner Nikolai Bugge Norman Pran fra Heming. Også i doublefinalen ble Jon William og Nikolai liggende under både med 1 sett og 2-4 i tiebreak, og også 1-5 i avgjørende matchtiebreak, som til slutt ble vunnet 10-6.

Jon William begynte sin tenniskarriere i Kolbotn Tennisklubb, med treninger både på Kolbotn/Ingieråsen og ABOX på Greverud. Etter 3 år i KTK begynte Jon William å trene og representere Nordstrand Tennisklubb, som har et større tennismiljø for spillere som ønsker å satse på konkurransespill.

Markert seg

Jon William har i den senere tid markert seg med flere gode plasseringer i ulike turneringer. I mai kom han til semifinalen i Tennis Europe-turnering i Reykjavik på Island.

I juni var han finalen i NTF Cup i Asker og i juli vant han Jotun Cup (Norges Cup) i Sandefjord. I utendørs NM i Frognerparken i august kom Jon William til semifinale i både single og double. Jon William ble nylig også Klubbmester i NTK.