VERDENSKLASSE: På fine sommerdager er dette stedet å være.
VERDENSKLASSE: På fine sommerdager er dette stedet å være.

En prakt-resort i nabolaget

Hvorfor dra til rivieraen når du har det beste fra St. Tropez i ditt eget nabolag?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmålet over er selvsagt skrevet med et glimt i øyet. Men faktum er at totaliteten i det The Well nå tilbyr er så høy at man egentlig ikke trenger å dra noe annet sted. I hvert fall ikke på solfylte dager.

Da vil vi nemlig påstå at The Well er noe av det beste som er å oppdrive, uansett verdensdel.

I elitedivisjonen

Sommeren 2021 har vært annerledes. For det første har vi nok en gang blitt oppfordret til å holde oss hjemme. Samtidig har vi blitt velsignet med tidenes(?) beste sommervær.

Døgnet vi besøkte The Well var intet unntak. Været var på sitt aller beste, og da er også The Well på sitt aller beste. Vi i Oppegård Avis lengter også etter late dager på greske eller franske strender, men et døgn her, gjør at du glemmer savnet. Ikke er det fulle, solbrente briter eller dårlig buffetmat her heller.

De fantastiske spa-fasilitetene og det vakre utebassengområdet, kombinert med alt det nye hotellet tilfører totalpakken, gjør at vi tør å påstå at The Well nå tilhører resort-eliten.

Fantastisk uteområde

Vi tar besøket kronologisk.

Innsjekken går sømløst. En hyggelig ansatt under opplæring tar imot oss og forklarer hvilke muligheter vi har foran oss det neste døgnet, og hvordan ting fungerer. Siden været er så unorsk denne fredagen, benytter vi sjansen til å komme oss opp på «soldekket» ved første mulighet, en avgjørelse vi definitivt ikke angrer på.

Her er avslappende solsenger i rikt antall, det er rent og pent rundt oss, det er muligheter for en endeløs strøm av leskende drikkevarer, og en enkel, men god matmeny. Vi spiste poke-bowl med fritert kylling og avokado. Den var både veldig god og raust porsjonert. Tiden går dessverre fort når man har det så deilig, så vi lot humla suse ved bassenget til det nærmet seg middagstid. Vi rakk imidlertid en tur innom de badstuene som var åpne, samt det store hovedbassenget.

NB: Saken fortsetter under bildet av hovedbassenget.

Uproblematisk nakenhet

NYDELIG UTSIKT: Rommet vi fikk lå i sjuende etasje med utsikt mot Oppegård syd.
NYDELIG UTSIKT: Rommet vi fikk lå i sjuende etasje med utsikt mot Oppegård syd.

Dette var faktisk vårt aller første besøk på The Well, og vi har naturligvis hørt mye bli sagt om nakenhet i løpet av de årene The Well har vært åpent. For å si det sånn: den nakenheten du ser på The Well må du egentlig se etter for å legge merke til. Den hverken forstyrrer eller provoserer. Og vil du ikke sprade rundt naken selv, så er ikke det noe problem. Da lar du enten bare være å oppsøke de få aktivitetene som krever full nakenhet, eller dekker deg til med et håndkle. Vi – som hverken er spesielt usjenerte eller glad i å vise alt – syntes faktisk det var noe deilig i å bare la badebukse og bikini henge på en knagg den siste halvtimen.

Et element vi både merket oss og satte pris på under hele oppholdet, er hvor rent og ordnet alt er, både inne og ute. Det opprettholdes kontinuerlig av diskret medarbeidere. Søppel tømmes og gulv vaskes. Det er plettfritt.

Rommet var nok det stedet vi oppholdte oss minst i våken tilstand i løpet av oppholdet. Det var på ingen måte fordi vi var misfornøyde med standard eller utsikt. Den var skyhøy. Det er bare så mye annet å oppleve.

Topprestauranten Mori

ET HØYDEPUNKT: Piggvar med sukkererter med ingefær-chili, sommer-squash og tofukrem var kveldens kulinariske høydepunkt.
ET HØYDEPUNKT: Piggvar med sukkererter med ingefær-chili, sommer-squash og tofukrem var kveldens kulinariske høydepunkt.

En av opplevelsene vi hadde gledet oss mest til var besøket i Mori. Hotellet har selv lagt listen med å uttale ganske hårete ambisjoner. For at de skal kunne levere på det nivået de selv ønsker, er det spesielt ett område som må forbedres: Service.

Vi vet at det er sommer og vikartid, og ja vi vet at alle restauranter i Norge jobber febrilsk med å skaffe flinke folk. Men vi må kunne forvente et minimum her allerede, spesielt når deler av maten faktisk er enormt bra, både smaks- og presentasjonsmessig. Foreløpig er dette en topprestaurant, ikke en topp restaurant. For øvrig viser vi til våre mer kompetente restaurantanmeldere «Amundsen & Lindstrøm» som besøkte Mori i samme periode som oss.

Fantastisk frokost

Servicen i biblioteksbaren er av en helt annen valør. Du skjønner fort at gjengen som jobber der, kan faget sitt og det er en deilig følelse å bli skjemt bort med resultatet av godt håndverk.

FROKOST: Frokosttilbudet på The Well er av høy klasse. Dette er bare en av mange muligheter.
FROKOST: Frokosttilbudet på The Well er av høy klasse. Dette er bare en av mange muligheter.

De ordene kan i aller høyeste grad også brukes om hotellfrokosten på The Well. Utvalget er meget bra. Nivået på produktene likeså. Det er rett og slett en fryd å starte dagen her.

Og hvis du ikke gjør som oss, og forlenger oppholdet med å kjøpe noen ekstra timers tilgang til anlegget, så er kanskje frokosten det siste du gjør. I så fall har du sannsynligvis lyst til å returnere raskt.

Verdensklasse

Oppsummering: Anlegget The Well er verdensklasse. Sagt litt banalt: Det er en grunn til at «alle» barn elsker badeland, og dette er et badeland for voksne, med alle mulige forlystelser. Toppnivået er med andre ord skyhøyt. Foreløpig skorter det litt på service, men når verden åpner og flinke folk fra hele Europa igjen kan jobbe i Norge, så blir dette en destinasjon man MÅ unne seg en gang imellom. Så bra er det faktisk.

PS: Bor du i Oppegård, men har ikke så lyst å bruke penger på hotellfasilitetene? Da anbefaler vi et dagspass på The Well. For 545 kroner får du tilgang til hele anlegget fra klokken 10, til stengetid. Dette inkluderer leie av badekåpe, saunahåndkle, badehåndkle, badetøfler og The Well vannflaske.

Det er det så verdt.

Powered by Labrador CMS