HURRAAAAA!: Endelig kunne det spilles kamp på Tømtebanen. Spillerne fra 2013-årgangen til KIL æren av å spille den første kampen i offisiell regi.

Åpnet den nye banen

Ordfører Hanne Opdan var «på ballen» da Tømtebanen på Sofiemyr ble offisielt åpnet.

Publisert

Vi fikk ikke æren av å se verken skuddfot eller trikseferdigheter, men ordfører Opdan var i alle fall til stede med smil og interesse.

– Jeg har ingen stor fotballkarriere å se tilbake på, men det er veldig gøy å være her. Det er en flott bane med riktig underlag. Det er viktig når det handler om helsa til barna våre, sa Opdan.

POPULÆR: Hvem trenger vel Ada Hegerberg, Tonje Pedersen eller andre celebriteter når ordføreren er på plass for å heie.

Hun tenkte naturlig nok på det såkalte innfyllet som brukes i alle kunstgressbaner. Før var det vanlig med det utskjelte gummigranulatet, men miljøkommunen Nordre Follo har villet det annerledes. Derfor ble det valgt en type sand som skal være mer miljøvennlig.

Veldig fornøyd

Prosjektleder Roman Artemov var også selvskreven på en slik dag, sammen med Einar Engedahl. De har vært to sentrale figurer på hver sin måte. Artemov som kommunens prosjektleder, mens Engedahl har representert klubben.

Sammen med flinke fagfolk har de sørget for at anlegget er i verdensklasse teknologisk. Under banen ligger det avanserte brønner som lagrer varmen som skapes i sommerhalvåret, før denne energien kan brukes til å varme opp underlaget på vinterstid.

Ekstremt gunstig i disse tider, for å si det mildt.

– Resultatet er vi veldig fornøyd med. Det har blitt veldig bra og noe vi kan være stolte av, sa Artemov til Oppegård Avis.

SENTRALE: Einar Engedahl (prosjektleder for KIL), Ellen Halaas (styreleder i KIL), Ole Arne Alvseike (leder fotball herrer), Roman Artemov (prosjektleder fra NF kommune) og Hanne Opdan (ordfører) hadde grunn til å smile da banen ble åpnet.

Må få strøm

Helt ferdig er de imidlertid ikke. Det gjenstår fortsatt ett viktig hinder, nemlig å få koblet til strømmen.

– Her er vi helt prisgitt Elvia. Som monopolist er det vanskelig å vite helt når de kommer for å sluttføre dette, så den biten av prosessen har vi dessverre ikke kontroll over. Dette er likevel en gledens dag, for nå kan anlegget brukes, forklarte Artemov.

Og brukt ble det. Den første «offisielle» kampen ble spilt av 2013-årgangen, som blandet lagene og spilte mot hverandre. Her skortet det ikke på verken innsats eller ferdigheter.

FULLT TRØKK: 2013-årgangen sparte ikke på kruttet da fikk spille internkamp på Tømtebanen.

– Banebrytende

Einar Engedahl så stolt ut der han skuet ut over bane-babyen «sin».

– Dette er banebrytende. Takket være hardt arbeid og dugnader som Salva, lotteri, Tons of Rock og andre bidrag, kan vi stå her i dag. Nå skal vi snart i gang med å lære oss å bruke alt det tekniske, men det er ikke tvil om at vi går vinteren i møte, uten frykt for svære strømregninger eller dårlige forhold oppå her, sa Engedahl.

Powered by Labrador CMS