BESKRIVENDE: Et bilde sier mer enn tusen ord. Mens Åsane jubler for tre poeng, er stemningen i KIL-leiren en ganske annen.

Ny flause for Kolbotn

Mens Åsane jublet for seier, lå KIL-spillerne strødd på banen. Nå brenner det et blått lys for videre plass i Toppserien.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn - Åsane 0-1.

Det er nesten så man ikke tror på det, men det er de harde fakta.

I dag ble Kolbotn slått av Bergens tredje beste lag. Laget som ble nest best i årets førstedivisjon. Kolbotn var på sin side fem minutter unna en topp 4-plassering i Toppserien.

Fotball er ferskvare og akkurat nå lukter det vondt av KILs formkurve.

Da dommeren blåste etter 90 minutter i dag hadde Åsane sikret seg en historisk plass i neste års Toppserien. De skal de for første gang kjempe mot storesøstrene Brann og Arna-Bjørnar. Ikke rart de jublet. En gjeng «glade fotballamatører» fra vest slo den tidligere fotballstorheten Kolbotn, med drøssevis av serie- og cupgull i glasskapene på Sofiemyr.

NYTT TAP: Kolbotns spillerne klarte ikke å holde nervene i sjakk og tapte 0-1 mot Åsane på Ekeberg i dag.

To kamper unna nedrykk

TABELLEN: Slik ser tabellen ut før de to siste kampene.

Nå må fingeren godt nedi jorda. Glemt de overfylte premieskapene. KIL er ingen fotballstorhet lenger. Etter dagens kamp er de to kamper unna å rykke ned fra Toppserien for første gang siden midten av 80-tallet. Akkurat nå er KIL aller sist i nedrykkssluttspillet.

Selv om det er aldri så mørkt akkurat nå, er det likevel et snev av håp.

De to siste hindrene heter Tromsø og nevnte Arna-Bjørnar. Neste helg skal nervøse Kolbotn-spillere til Tromsø. Alt annet enn seier her er en fotballskandale. Og med seier kan håpet om fornyet plass fortsatt leve før årets siste kamp - hjemme mot Arna-Bjørnar.

Det er ingen umulighet at Kolbotn slår de, selv om alle som har sett en fotballtabell, ser at dagens utgave av Kolbotn ikke har all verdens tro på egne ferdigheter.

Må ha hjelp

I tillegg må Kolbotn ha hjelp. Til alt overmål må de få hjelp av årets største nemesis: John Arne Riise og Avaldsnes. Skal Kolbotn ha et ørlite håp om å berge plassen bør Riises jenter tape sin kommende kamp mot Arna-Bjørnar.

Hvis i tillegg Røa taper sin kamp mot LSK Kvinner kan alt være i spill før årets siste seriekamp.

Det er ikke usannsynlig og bunnen av tabellen vil i så fall se slik ut:

Røa - 7 poeng
Kolbotn - 5 poeng
Avaldsnes - 4 poeng
Tromsø - 2 poeng

De to nederste rykker ned. Det tredje siste laget må spille kvalik mot Øvrevoll Hosle fra Bærum. Vinneren beholder plassen i Toppserien. Taperen må spille i førstedivisjon.

«No pressure, jenter»

I årets siste kamp møtes nettopp Avaldsnes og Røa, mens KIL tar i mot Arna Bjørnar. Hvis KIL vinner sin kamp kan de ikke rykke direkte ned, men dette blir vel mye «hvis, så fremt i fall».

Ingenting av dette blir interessant før Kolbotn reiser til Tromsø og slår jentene fra nord. Bestillingen er enkel: Ta med dere tre poeng hjem. Koste hva det koste vil.

Et nedrykk for KIL vil være et jordskjelv i norsk kvinnefotball og for Kolbotn Fotball Kvinner. Det vil bety millionkutt for kvinnesatsingen og at allerede pressede budsjetter må skjæres til langt inni beinet. Sagt med brutale ord: Spillerlønninger må kuttes og høyst sannsynlig vil enkelte i KIL rett og slett miste jobben sin på grunn av betydelig lavere inntekter.

«No pressure, jenter», men det er dette dere spiller for de neste ukene.

Powered by Labrador CMS