AVGJORDE: En god corner fra Tonje Pedersen (bildet) sørget for tre poeng til Kolbotn i Toppserien.
AVGJORDE: En god corner fra Tonje Pedersen (bildet) sørget for tre poeng til Kolbotn i Toppserien.

Sikret viktig trepoenger

En Tonje Pedersen-corner rett i mål, var dét som skulle til for sikre Kolbotns Toppserien-damer alle tre poengene.

Publisert Sist oppdatert

Tre poeng var eneste godkjente resultat fra helgens Toppserien-oppgjør mot nyopprykkede Røa. Kolbotn dundret ut av startblokkene, presset høyt og fikk uttelling.

Det kunne blitt scoring allerede før det første minuttet var spilt, men Tonje Pedersens avslutning gikk ble avverget. Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før samme kvinne skulle markere seg for alvor.

Brant straffe

Etter snaue ti minutter fant nemlig en godt slått corner av nevnte Pedersen veien til nettmaskene. Om den var innom en Røa-spiller på veien inn var litt trøblete å se, men 1-0 ble det «åkke som».

Flere mål ble det faktisk ikke, men det stod ikke på mulighetene. Den aller største hadde i ærlighetens navn Røa, som ikke klarte å utnytte straffesparket de ble tildelt etter en liten halvtime. Forsøket gikk i tverrliggeren og over.

Hjemmelaget hadde også sine muligheter. Blant annet var både Julie Hoff Klæbo og Ingrid Kvernvolden farlig frempå før pause.

Forsvarte seg godt

Andreomgangen ble litt som andreomganger gjerne blir på stillingen 1-0. Gjestene Røa jaget utligning, mens Kolbotn forsøkte å forsvare ledelsen.

Rett før slutt kunne den oppskriften gått i vasken da Røas Solveig Engås avsluttet fra under fem meter. Forsøket gikk heldigvis, sett med KIL-øyne, utenfor.

KIL-PROFIL: Ingrid Kvernvolden er på vei tilbake i toppslag etter ankelskaden som har satt henne ut av spill siden i fjor høst.
KIL-PROFIL: Ingrid Kvernvolden er på vei tilbake i toppslag etter ankelskaden som har satt henne ut av spill siden i fjor høst.

På femteplass

Dermed kunne Kolbotn protokollføre årets første seier og tre deilige poeng i banken. Det gjør at de innehar femteplassen etter to serierunder, bak Brann, Rosenborg, LSK Kvinner og Vålerenga som alle har full pott.

KIL-trener Aleksander Olsen var fornøyd med tre poeng, men litt småirritert over at det ble så spennende.

– Det var det deilig med en seier. Det er en viktig egenskap å kunne plukke med seg de poengene man skal, eller forventes å ta, begynner Olsen.

Likevel er det ting å rette på.

– Vi burde drept denne kampen før, for det ble unødvendig spennende på slutten. Egentlig kunne vi «avgjort» denne før de fikk straffe etter 30 minutter, så det må vi bli bedre på. Det ville vært utrolig surt å rote bort seieren på slutten der, sier han.

RBK venter

Det er også noen lyspunkter å ta med seg videre inn mot oppgjøret mot Rosenborg til helgen.

– Kampen mot Røa var veldig gledelig spillemessig. Disse kampene har normalt sett vært tøffe, jevne oppgjør, men nå synes jeg vi var klart bedre. Nå blir det viktig å bli enda bedre til å stå kampene helt ut, men jo flere spillere som kommer tilbake og i normal form, desto bedre skal det bli, sier han.

Nå venter som sagt Rosenborg på bortebane. Tar Kolbotn poeng, vil det nesten være en seier. Olsen er forsiktig optimist.

– Jeg håper vi skal skape trøbbel for dem og at vi i det minste skal gjøre kampen tett og jevn. I fjor fikk vi kjørt oss, så vi vet hva vi møter oss, og vi må opp på maksnivå hvis det skal bli poeng, sier KIL-treneren.

Powered by Labrador CMS