NYHET: Toyota Yaris Cross har akkurat kommet til Toyota Kolbotn og salgssjef Jørgen Wullf.
NYHET: Toyota Yaris Cross har akkurat kommet til Toyota Kolbotn og salgssjef Jørgen Wullf.

Mens vi venter på el…

RAV4-lillebror Toyota Yaris Cross er markedets eneste fullhybride kompakt-SUV med firehjulstrekk. Vi tok en titt på nyheten som nylig ankom Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 2022 kommer Toyota med sine første elbiler under merkenavnet BZ, en forkortelse for Beyond Zero. Inntil den tid må Toyota-klanen klare seg med fullhybrider som nyheten Yaris Cross. Og det skal man ikke kimse av.

Yaris Cross er større enn ordinære Yaris. Den er 4,18 meter lang, mot dagens Yaris som er 3,94. Den blir også ni centimeter høyere, hvor det meste tas ut i bakkeklaring. Det er tross alt en SUV, må vite.

Firehjulstrekk

I motsetning til de fleste konkurrent-SUV-ene i denne klassen, kommer Toyota Yaris Cross også med firehjulstrekk. Som lillebror til den populære Norgesvennen Rav4, blir det spennende å se hvordan nykommeren vil klare seg i markedet.

Det er kanskje ingen overraskelse at salgssjef Jørgen Wullf på Toyota Kolbotn tror på suksess.

– Dette er den eneste fullhybride SUV-en med firehjulstrekk i sin klasse. Det er et klart pluss for mange bilkjøpere, tror Wullf.

Systemet fungerer med en elektrisk type firehjulstrekk, der bakhjulene automatisk kobles inn med en relativt kraftig elektrisk motor, når kjøreforholdene gjør det nødvendig.

TOYOTA KOLBOTN: Her selges Toyota i gamle Oppegård.
TOYOTA KOLBOTN: Her selges Toyota i gamle Oppegård.

To motorer

Og bare for å være sikker på at du forstår dette med fullhybrid. Her har du altså en bensinmotor og en elmotor som jobber sømløst, og veksler mellom de to, avhengig av hvordan du kjører. Bensinmotoren har 90 hester, mens elmotoren tilbyr 80 hester.

Drivverket kan maksimalt levere 116 hester til drivhjulene. Kombinert med et dreiemoment på 145 newtonmeter skulle det betyr bra med krefter i en relativt liten bil.

Ikke for storfamilien

Hvem passer så denne for? Med mindre du har mer enn to barn og bikkje i bur, bør dette være «spot on». Bagasjerommet har nemlig økt fra 286 til 390 liter, målt mot vanlige Yaris.

– Det er en artig kompakt bil, med en tresylindret bensinmotor. Forbruket havner dessuten på under en halvliter på milen, opplyser Wullf.

Så var det prisen da. Utgaven med firehjulstrekk starter på 343 800 kroner, mens toppmodellen av Yaris Cross med firehjulstrekk klokker inn på 436 900 kroner.

Powered by Labrador CMS