KLAR FOR AKSJON: Ida Madeleen Moe er leder for Frivillighetssentralen, og melder om stor frivillighet for å bidra til årets TV-aksjon som bøssebærer. Nå håper hun på giverglede også blant folket under aksjonen.

– Utrolig mye aksjonsglede i Oppegård

Søndag skal vi gi så det svir, og blir givergleden like stor som innsatsgleden på forhånd, blir det nok en innbringende dag for TV-aksjonen!

Publisert

Søndag er det dags igjen for TV-aksjon, hvor det skal samles inn penger til en god sak, og skal vi tro vår lokale TV-aksjonsleder, Ida Madeleen Moe, så er interessen for å bidra til aksjonen svært stor.

– Etter at vi etterlyste bøssebærere har det strømmet på! Vi har per i dag fullt opp med bøssebærere med oppmøte Kolben, som skal ta seg av Kolbotn, Sofiemyr, Vassbonn og Tårnåsen, men trenger fortsatt noen i Oppegård syd, som kan ta seg av Myrvoll, Greverud og Oppegård, sier hun.

Det er blant annet takket være frivillige ringerunder at bøssebærerantallet har eksplodert etter etterlysningen nylig.

MANGE MÅTER Å GI PÅ: Sjekk TV-aksjonens hjemmesider for all info om hvordan du kan gi!

Les også: Anine fra Hellerasten vant Rotarys fotokonkurranse

– Frivillige har ringt tidligere bøssebærere og over halvparten har svart ja til å være med. Det sier mye om engasjementet i lokalsamfunnet vårt. Folk i Oppegård er engasjerte og de ønsker å bidra til aksjonen, og det er svært positivt, sier hun.

I tillegg har det vært en strøm av lokale sponsorer som støtter opp om arbeidet ved å gi kaffe og ingredienser til vaffelrøre, mens frivillige organisasjoner stiller med folk til å steke vafler og servere en kopp kaffe til bøssebærerne. Frivillige funksjonærer stiller i sekretariatet og med rigging. Skikkelig dugnadsånd, med andre ord!

Dette gir du penger til i år

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober.

Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.

Les også: 660 millioner kroner til beredskapssenteret på Taraldrud

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KLAR FOR AKSJON: Ida Madeleen Moe er leder for Frivillighetssentralen, og melder om stor frivillighet for å bidra til årets TV-aksjon som bøssebærer. Nå håper hun på giverglede også blant folket under aksjonen.

Fakta om TV-aksjonen NRK

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon.
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld
Powered by Labrador CMS