FIKK STIPEND: Lynraske Vegard Dragsund Sverd har fått 25.000 kroner i stipend.
FIKK STIPEND: Lynraske Vegard Dragsund Sverd har fått 25.000 kroner i stipend.

– Målet er å bli verdensmester

Sengetøy-leverandøren JYSK sørger for at Vegard Dragsund Sverd ikke ligger på latsiden de neste årene.

Publisert Sist oppdatert

På den internasjonale dagen for funksjonshemmede delte JYSK ut stipend til norske utøvere i paraidretten. Det er den lokale friidrettsutøveren Vegard Sverd og bordtennisspiller Nora Korneliussen som er nye navn på stipendlisten til JYSK. De to utøverne skal motta stipend over flere år.

Fra før sponser JYSK badmintonspiller Helle Sofie Sagøy som også vil fortsette å motta det samme stipendet.

Tror på reisen

– Tidligere har vi tatt inn forskjellige utøvere som har mottatt et årlig engangsstipend fra oss. Vi ønsker nå å gi et større bidrag til den enkelte utøveren over flere år. Vi håper at det samlede bidraget vil være til større hjelp for alle de tre utøverne, fordi vi tror på deres reise, sier Fatima Elkadi, kommunikasjonssjef i JYSK Norge.

Det årlige stipendet er på 25.000 kroner. Stipendene deles ut for perioden 2022-2024, med hensikt om å følge utøvernes reise mot Paralympics i Paris 2024.

Vil bli best

Vegard Dragsund Sverd (23) er friidrettsutøver fra Oppegård, og bare 18 år gammel rakk han å bli junior verdensmester i lengde. Til tross for at Vegard er svaksynt, har han store drømmer og mål for sin fremtid. Hovedfokuset hans er lengde og 100 meter, men han konkurrerer også i 200 og 400 meter.

– Målet er å bli verdensmester. Jeg har lyst til å være best, og få muligheten til å si at ingen andre i verden er bedre enn meg, sier Sverd.

Powered by Labrador CMS