Skøytebane på Jan Baalsruds plass

VINTER-IDYLL: Slik skal Vinterland se ut. Skøytebanen vil bli på 200 kvadratmeter.
VINTER-IDYLL: Slik skal Vinterland se ut. Skøytebanen vil bli på 200 kvadratmeter.

Vinterland kommer ikke før til våren

Skøytebanen i Kolbotn sentrum skulle bli en førjulsgave fra kommunen til innbyggerne. Om tre uker er vinteren slutt etter kalenderen, men gaven har ikke kommet på plass ennå.

Publisert

Skøytebanen i Kolbotn sentrum skulle bli førjulsgaven fra kommunen til innbyggerne, men denne gaven har ikke kommet på plass ennå.

– Vi bestiller banen i disse dager og regner med at den er på plass i løpet av fire til fem uker, sier seksjonsleder i Kommunikasjon og service Oppegård, Marit F. Nilsen.

Går alt etter planen, kan skøytebanen ligge ute til over påske, ifølge henne.

Kunstisbane med "følelsen av storby"

I begynnelsen av november i fjor presenterte kommunen planene for prosjektet "Vinterland" i Kolbotn sentrum. I begynnelsen av adventstiden skulle kommunen sørge for følelsen av storby ved å anlegge en kunstisbane på minst 200 kvadratmeter på Jan Baalsruds plass.

Rundt skøytebanen, og ut over nedre torg skulle det settes opp benker og trær med lykter for å lyse opp i mørket. Vinterlandet ville bli stående i fire måneder.

Nå er det tre uker igjen til vinteres siste måned er slutt, og kommunen har ikke realisert banen ennå.

HER BLIR DET VINTERLAND: Går alt etter planen, vil du se en skøytebane på Jan Baalsruds plass om fire til fem uker.
HER BLIR DET VINTERLAND: Går alt etter planen, vil du se en skøytebane på Jan Baalsruds plass om fire til fem uker.

Les også: Lager skøytebane i Kolbotn sentrum

– Testbanen var ikke tilgjengelig

– Det var målet for Vinterland i år å få på plass en skøyteoverflate som kunne islegges, men dessverre ble vi forsinket, sier utbyggingskoordinator i kommunen, Wenche Aarvik.

Hun forklarer at arbeidene med å få på plass skøytebanen har dessverre tatt lengre tid enn kommunen ønsket.

– Vi ønsket å få testet en tilsvarende bane og dette var ikke tilgjengelig før i januar i år, sier Aarvik.

Oppegård Avis skrev i midten av januar at testen av skøytebanen skulle gjennomføres på Tveita i Oslo tirsdag 22. januar.

Les også: Skal teste skøytebane neste uke

Skøyteis med plastoverflate

– En annen grunn til at vi har brukt ekstra tid var å sikre at dette ikke vil påvirke miljøet negativt på noe vis, sier Aarvik.

Hun sier kommunen har valgt en skøyteis med plastoverflate som poleres for å holdes glatt.

– Isen er en god erstatning for skøyteis, men det er et produkt som har sine begrensninger i forhold til vanlig is, sier Aarvik.

Hun sier det fine med denne banen er at den kan brukes uavhengig av om det er kaldt ute.

– Dette gir mange bruksmuligheter, ikke bare om vinteren. Og har vi perioder med kulde, vil overflaten kunne islegges med vann og vil fungere som en helt normal skøytebane, sier utbyggingskoordinatoren.

Unisport Scandinavia AS

  • Selskapet som opererer i sju land (Finland, Sverige, Norge, Danmark, Storbritannia, Latvia, Polen og Nederland), har 400 ansatte totalt og en omsetning på 155 millioner EURO i fjor.
  • Hovedkontoret ligger i Helsinki. Kontoret i Norge ligger i Askim.
  • Er markedsledende innenfor idrettsanlegg i de nordiske landene.

 

Les også: – Hærverk eller teknisk svikt?

– Garanterer ferdig installasjon innen tre uker

Utbyggingskoordinatoren i kommunen sier banen skal leveres av Unisport Scandinavia AS, som har levert flere Scan-ICE baner, mest til utlandet hvor de ikke har den type vintre vi har her i Norge.

– Dette selskapet var den leverandøren som kom med det beste tilbudet av tre leverandørene vi forespurte hvor kriteriene var pris og leveringstid, sier Aarvik.

Banen kommunen har bestilt har en isflate på 200 kvadratmeter. Aarvik sier budsjettet for «Vinterlandet» er på 680.000 kroner, som inkluderer skøytebane, trær og belysning, samt montering.

– Så langt har vi fra den valgte leverandøren fått garantert ferdig installasjon innen utgangen av februar. Vi ønsker oss selvfølgelig isen til vinterferien, men det skal holde hardt. Vi vil komme tilbake med nøyaktig dag for offisiell åpning av skøytebanen så snart vi har denne klar i begynnelsen av neste uke, sier Aarvik.

Les også: – Siste dag med "champange-føre"!