17. mai

ELEVRÅDET PÅ SOFIEMYR: På bildet kan du se nestleder og leder for elevrådet ved Sofiemyr skole, Julie Westen (12) og Thora Sandvik-Kleppestø (12).

– Vi håper dere ikke gir dere

«På vegne av elevene ved Sofiemyr skole takker vi lærerne og foreldreaksjonen «Ny Sofiemyr skole nå», skriver nestleder og leder for elevrådet ved Sofiemyr skole, Julie Westen (12) og Thora Sandvik-Kleppestø (12), i et leserinnlegg.

Publisert

Gratulerer med dagen alle sammen. I dag er det 206 år siden Norge fikk sin egen grunnlov på Eidsvoll. Selv om vi er i en spesiell situasjon, må vi tenke på hvor heldige vi er, som bor i et fritt land. Vi må prøve å se det positive i det.

De siste månedene har koronaviruset herjet i verden og gjort tiden veldig spesiell for oss alle, med blant annet stengte skoler. Det har vært en tøff periode, men vi har nok blitt sterkere som et land og som enkeltpersoner.

Den trygge, fine hverdagen vi var vant til ble forandret over natten. Det virket skremmende for mange. Vi har savnet venner, fritidsaktiviteter og familie, men tiltakene har også gitt oss en mindre stressende hverdag og hjulpet oss med å få roet ned kroppen.

Så nå er vi klare til å sette i gang. Takk til alle som følger myndighetenes råd. Vi må stå sammen for å bekjempe denne smitten.

Fra oss elever så vil vi takke våre lærere. Takk for at dere gikk fra å være vanlige lærere i et klassetom til å bli digitale lærere på veldig kort tid. Det står det stor respekt av.

Det har skjedd veldig mye siden 17. mai i fjor. Blant annet så har aksjonsgruppen «Ny Sofiemyr skole nå» jobbet for at elevene skal få et bedre innemiljø. Dette er vi veldig takknemlig for. Tusen takk, «Ny Sofiemyr skole nå». Vi håper dere ikke gir dere.

De siste årene har klima kommet mer på banen og det er det god grunn til. 2019 var det nest varmeste året som er målt og dette må vi ta tak i. Vi må kjempe for våre fremtidige barnebarn for at de ikke vokser opp i en verden som er ødelagt. I Kina og Italia ser vi på satellittbilder at forurensningen har gått hele 30 prosent ned. Det er dette vi må kjempe for og opprettholder. Dette er en dugnad alle må ta del i.

Gratulerer med dagen alle sammen!!

Powered by Labrador CMS