22. juli - 10 år etter:

FRA FRP: Tønnes Steenersen er gruppeleder for FrP i Nordre Follo kommune
FRA FRP: Tønnes Steenersen er gruppeleder for FrP i Nordre Follo kommune

Ble dypt imponert over Stoltenberg

I dag er de kjente politikere i Nordre Follo kommune. Hvor var de den dagen for 10 år siden, hva husker de fra de første timene og hvor er samfunnet vårt nå, 10 år senere.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har stilt tre spørsmål til fremtredende politikere fra Nordre Follo, i forbindelse med 10-års markeringen for terrorangrepene mot Norge 22. juli 2011.

Dette er svarene til Tønnes Steenersen (52), gruppeleder for FrP.

Hvor var du 22. juli 2011, og beskriv gjerne hva gjorde du i timene og dagene etter terroraksjonen i Oslo og på Utøya?

– Jeg drev en del lokale TV stasjoner og var på kontoret på Mastemyr sammen med to kolleger jeg skulle på ferie med dagen etter. Vi vurderte å ta med kamera og filme det som hadde skjedd, men forstod ikke da hvilket omfang dette hadde. Jeg dro hjem og ble sittende apatisk foran TV i mange timer. Dagen etterpå dro jeg og de to kollegaen på ferie til Vestlandet hvor vi fulgte med på hva som kom av nyheter hele tiden.

Har 22. juli 2011 hatt noe å si for ditt politiske engasjement?

– Det som skjedde var et angrep på alt jeg tror på. Tankesettet er nok annerledes for alle i ettertid og vi har og må gjøre alt vi kan for å forhindre at noe som dette skjer igjen.

Kjærlighet, samhold og fellesskap var ord som preget Norge i tiden etter 22. juli 2011. Hvor er vi nå, 10 år etterpå?

– Jeg var dypt imponert over hvordan Jens Stoltenberg som statsminister taklet situasjonen. Det har satt spor. Det er vel knapt noen som deler Breiviks tankesett, og han utførte handlinger som alle tar avstand fra. Sånn sett var politikere og befolkning samlet, og som Siv Jensen sa: «nå er vi alle AUF-ere».

Powered by Labrador CMS