KLARE FOR Å SPILLE OPP: Bent Erik Hodnebrog, Jon Harald Haug (i front) og Bernt Nordset er klare for å fortrylle og trylle ut orgeltoner med glimt i øyet.

Orgelfest i Greverud kirke

Tre kantorer, en konsert, magisk stemning - garantert!

Publisert

Bent Erik Hodnebrog, Jon Harald Haug og Bernt Nordset har sitt daglige virke i hver av Oppegård-menighetene, men med jevne mellomrom trommer de sammen ved samme orgel for å gi en konsertopplevelse av de sjeldne, under fellesnavnet «De 3 kantorer».

Les også: Amanda-pris til Espen Klatremus fra Greverud

Tidligere konserter med gjengen har vært svært populære, og nå er det klart for en ny runde med orgel i Greverud kirke.

Feirer Luther

KLARE FOR Å SPILLE OPP: Bent Erik Hodnebrog, Jon Harald Haug (i front) og Bernt Nordset er klare for å fortrylle og trylle ut orgeltoner med glimt i øyet..

Søndag den 3. september klokken 19.00 spiller de tre spilleglade kantorene nok en gang opp, og denne gangen inviterer de nok en gang egne og andres elever, barn og unge, til å delta.

Under konserten skal kantorene feire Luther og orgelet.

Les også: Mørks teater briljerer med lang nese som gir lang applaus

– Vårt ønske er å presentere orglets fantastiske muligheter – både med verk fra den seriøse orgellitteraturen, og humoristiske, uhøytidelige innslag. I år er det naturlig med fokus på Martin Luther i anledning reformasjonsjubileet! Hans betydning for salmesangen kan ikke overvurderes! Og hans salmer er vel verdt en konsert, sier de tre.

Får følge

Kantorene har invitert noen unge musikere til å være med.

Edvard Sandbakken fra Kolbotn spiller piano og Kathinka Seierstad Stokke fra Kolbotn, som er i startgropen som orgelspiller.

– Vi gir også publikum muligheten til å bidra med sang på noen av salmebokas Luther-salmer! Dessuten byr vi – som vanlig – på en liten overraskelse! Alt dette blir det gratis å komme inn på - men vi håper at publikum kanskje legger igjen en slant (kollekt) som en naturlig respons på en flott opplevelse, sier de tre.

Powered by Labrador CMS