OPPDAGET ET AVVIK: Hele veianlegget ble ferdigstilt i juni 2021, men trafikkskiltet om fartsgrense på 50 kilometer per time har ikke dukket opp ennå.

Skal rette opp feilen innen kort tid

Kommunen takker den oppmerksomme innbyggeren som har meldt inn mangelfull skilting i Mastemyrveien.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis skrev om den nye rundkjøringen til 35 millioner kroner i Mastemyrveien, like ved Quality Hotel Entry på Mastemyr. Etter at hele veianlegget ble ferdigstilt i juni 2021, har Oppegård Avis nylig blitt gjort oppmerksom på at den nye veien mangler et viktig trafikkskilt.

– Hvis du kjører til høyre fra motorveien (E18), så kan du faktisk kjøre videre til Trollåsen senter lovlig i 80 kilometer per time. Noen har glemt og sette opp et skilt om fartsgrense på 50 kilometer per time etter at den nye veien ble anlagt på stedet, påpekte Geir Amundsen fra Sofiemyr.

BLE FERDIGSTILT I JUNI 2021: I fjor ble det anlagt en ny, firearmet rundkjøring i Mastemyrveien, med to felt fra avkjøringsrampen på E18 sørfra helt fram til rundkjøringen.

Innrømmer feil

Ingeniør Eirik Kravik Solheim i plan- og prosjektavdelingen i Vei og park Nordre Follo sier de har nå sjekket ut saken nærmere med bistand fra Viken fylkeskommune og Statens Vegvesen.

– Det burde ha vært skiltet spesifikt den generelle fartsgrensen på 50 kilometer per time, sier Kravik Solheim.

Han forklarer at årsaken til dette er at det kan ansees som en ikke-typisk vei i tettbebygd strøk.

– Dette er en feil vi dessverre ikke har plukket opp tidligere og takker for at dere via innbygger har meldt inn denne til kommunen. Vei og park vil innen kort tid fatte vedtak og få skiltet om, sier Kravik Solheim.

Powered by Labrador CMS