VALHALLEVEIEN: Dette bildet av bunnen av Valhallaveien ble tatt på fredag i forrige uke.

«Er det mulig, ass?»

Ruters håndtering av rute 81 over Tårnåsen i vinter har vært fascinerende elendig.

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er en kommentar. Innholdet gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger.

Tittelen på denne saken er av alle ting inspirert av tidligere P4-programleder og Oppegård Avis-redaktør, Anders Nordheim Dahl, sin halv-plagsomme sommerlåt fra 2005. 

I låten «Er det mulig», tar han og kompanjong Lars Corleone, blant annet for seg frustrasjoner og gleder, og inneholder både den deilige frasen «man drikker noen øl og man drikker noen til», samt kraftsalver som «fy faen og fytterakkern».

Man skulle nesten tro at teksten i låten over handlet om det indre liv i reisegiganten Ruter, for nå begynner avgjørelsene fra det mektige reiseselskapet å bli vanskelig å forstå og akseptere.

De som leser OAvis.no med jevne mellomrom, vet at bussrute 81 over Tårnåsen, i retning Myrvoll, har vært en utfordrende rute å drifte i vinter. Elbusser med drift på bakerste aksel, helårsdekk med tvilsomt mønster og manglende bruk av kjetting, har i tur og orden vært løftet frem som mulige årsaker til havari etter havari.

Det spørs likevel om ikke bunnen er nådd for selskapet nå.

I helgen ble vi nemlig gjort kjent med at Ruter rett og slett dropper å kjøre sine 81-busser over Tårnåsen den neste uken. Årsaken er det de kaller redusert fremkommelighet.

Kraftige reaksjoner

Avgjørelsen er faktisk ikke til å begripe, verken for Oppegård Avis, eller for flere av våre lesere.

– Det er helt bak mål! Det har ikke vært isete de siste dagene, så begrunnelsen er umulig å forstå, skriver Inger Blaabjerg i kommentarfeltet på Facebook.

Astrid Aasen tar også til tastaturet, og sår tvil om at dette har noe med fremkommelighet å gjøre:

– Bare tull det med dårlig framkommelighet! Bussene har dårlig batteri og klarer ikke å komme opp!

Stein Erik Andersen - mangeårig Tårnåsen-beboer, er mildt sagt frustrert:

– Veien har ikke vært bredere siden før første snøfall. Hvis Ruter ikke klarer å kjøre der nå, så vil de aldri klare det. Og gi oss for pokker 82E-bussen tilbake, så vi kan komme oss til og fra jobb i Oslo igjen, skriver han.

Kim Johansen kaller avgjørelsen horribel:

– Hvis årsaken er dårlig fremkommelighet der nå, da er det mange som må vurdere sin kompetanse i alle ledd. Horribelt…

Hvem har skylden?

Kommentarene på Facebook kommer i tillegg til både mailer og telefoner om det samme temaet, og vi i Oppegård Avis vil naturligvis følge denne saken tett også i fortsettelsen. I skrivende stund venter vi på en forklaring fra Ruter. 

Mens vi venter på svar, har vi også kontaktet Nordre Follo kommune, med spørsmål om de kunne gjort en bedre jobb med å holde denne veien kjørbar gjennom vinteren. Vi skal selvsagt viderebringe deres svar også.

Uansett om dette er et rent bussproblem, om opplæringen av sjåfører er for dårlig eller om det brøytes for dårlig, så er konklusjonen den samme:

Dette er rett og slett for dårlig, Ruter.

Powered by Labrador CMS