LEVERER: Bibliotekar Kristin Myklebust er klar til å frakte ut bestilte bøker fra biblioteket.
LEVERER: Bibliotekar Kristin Myklebust er klar til å frakte ut bestilte bøker fra biblioteket.

Nå får du takeaway på biblioteket

Biblioteket holder fortsatt koronastengt, men her er en kreativ løsning.

Publisert

– Har du savnet å låne på biblioteket? Da har vi en god nyhet! Vi åpner for takeaway-bibliotek fra onsdag 22. april. Du bestiller enten gjennom Bibliofile-post eller telefon og vi plukker og låner ut til deg, skriver virksomhetsleder Aase-Liv Birkenes i en melding til lokalavisen. 

Biblioteksjefen forteller at de har fått til et samarbeid med Kolbotn Torg som hentepunkt, og du kan hente din bestilling i senterets åpningstid.

– Du kan ikke bestille bøker fra andre bibliotek ennå. Kolben og bibliotekets lokaler er fortsatt stengt, sier Birkenes. 

Tar smittevern på alvor

Birkenes understreker at  biblioteket følger kommuneoverlegens smittevernråd ved klargjøring og utlån av bøkene, og har god håndhygiene gjennom hele prosessen.

– Når du henter på Kolbotn torg, er det svært viktig at du overholder Folkehelseinstituttets råd for å unngå smitte. Hold to meters avstand til andre mennesker.

Dersom du ønsker å bestille bestemte titler, kan du gjøre det på nett gjennom Bibliofil. Logg inn i appen eller på Mine sider på biblitekets nettsider. Bestill bøker på vanlig måte og du får beskjed når bøkene er klar til henting.

Send inn låneønsker

– Er du ikke sikker på akkurat hvilke bøker du vil ha? Da kan vi hjelpe deg med å finne bøker vi tror kan passe for deg, barna dine eller moren din. Send oss en melding gjennom Bibliofil “Låneønske” der du skriver hva slags type bøker du vil låne.

– Skriv gjerne også noen andre titler du/den du bestiller for har likt tidligere. Husk å skrive alder på låner dersom du bestiller for andre. Du kan også sende en e-post til kolbenbib@nordrefollo.kommune.no eller ringe oss på 66 81 50 50 mellom kl. 10 og 15 på hverdager, opplyser bibilioteket. 

Når du skal hente bøkene går du til Møteplassen (ved Bjørklund) og ringer vekter på tlf. 975 59 593 så kommer de med bokpakken din. Bøker kan hentes i senterets åpningstider fra 10-21 mandag -fredag og 09-18 på lørdager. Hentefrist for bestilte bøker er en uke.

Powered by Labrador CMS