HISTORISK: Slik så den ut, den aller siste Oppegård Avis-forsiden gjennom tidene.

Ett år har gått: Takk for tilliten!

I dag feirer Oppegård Avis sin første bursdag som heldigital avis. Slik har det gått.

Publisert Sist oppdatert

1. februar markerer den første måneden uten papirprodukt i vår 10 år lange historie og er dermed vår «offisielle» bursdag. Når det nå har gått et år, er det på tide med en liten statusrapport.

Folk er vår valuta

Jeg husker tvilen da vi bestemte oss. En slags bølge av dårlig samvittighet, etter at telefonen til trykkeriet i Oslo var tatt. «Det blir ikke noe mer fra oss». For ikke å snakke om frykten for møtet med lesere, da vi troppet opp med stand på Kolbotn Torg den første helgen.

Det var lite kjeft å få. Bare mye forståelse og rikelig med lykkeønskninger.

STAND: Slik så det ut på Kolbotn Torg, da Oppegård Avis møtte leserne med rykende ferske boller og abonnementstilbud.

En lokalavis skal aller helst være hjertet i et lokalsamfunn. Jeg er selvsagt dundrende inhabil, men det er akkurat det jeg mener Oppegård Avis er. Spesielt etter kommunesammenslåingen. Sjelden har vi vært viktigere. Hver eneste dag løfter vi frem historier fra vår del av kommunen, og om man forteller historier på papir eller nett i en slik sammenheng, spiller mindre rolle. 

Det er folk i gamle Oppegård som er vår valuta. 

Den har i motsetning til mye annen valuta, heldigvis ikke sunket i kurs det siste året.

Tall og fakta

Litt om tall da.

Nå har vi straks 2.000 abonnenter på OAvis.no. Det er to tusen lokale helter som i løpet av det siste året har funnet ut at noe vi har skrevet, har vært verdt å betale for. 

Det er faktisk helt rått.

Journalistikk er på ingen måte gratis å produsere, så vi er meget takknemlige for alle og enhver. Med betalende abonnenter og lokale annonsører er økonomien vår friskere enn noen gang. Vi kan legge langsiktige planer, tenke litt større og være rustet for tøffe(re) tider.

Det gjør at vi skal fortsette å informere, avsløre, provosere og glede. Kanskje ikke alt hver dag, men definitivt hver uke og måned.

Flere nyheter

Det skal også skje mer nytt fremover. Ikke fordi at alt som er nytt er bra, men fordi at enkelte nye ting kan være bra. Denne måneden sjøsetter vi derfor vår flunkende nye kalender, som vi gjøre det enkelt å holde oversikt over alt som foregår mellom 1410 og 1420. 

Om det er et show i Kolben, en basar på Svartskog eller et loppemarked på Greverud, så skal du finne det hos oss. Det er tross alt minst like viktig som hva kommunedirektøren tenker om disposisjonsfondet eller at en opposisjonspolitiker raser mot flertallspartiene. Ja, i hvert fall for noen.

Vi skal være noe for alle, og vi jobber hver dag for å fortelle deg om det som skjer på verdens viktigste plass. Stedet der du bor. 

Enorm respons

At responsen har vært god, kan vi altså lese av abonnementstallene. Det er imidlertid langt hyggeligere når noen setter ord på hva de liker med OAvis.no. Og det var det mange som gjorde da vi før jul spurte folk på gata hvordan de opplever produktet vårt.

«Det er viktig å holde seg oppdatert og få informasjon om hva som skjer rundt seg. Også er det litt koselig at du ofte kjenner noen som er i avisen», svarte Turid Johnsen fra Kolbotn.

«Det er mer interessant for oss som bor her å lese i lokalavisen, enn de andre avisene som dekker større områder», sa Rikke Larsen fra Sofiemyr.

«Avisen er veldig viktig for å kunne holde seg oppdatert på alt fra elendigheter og gladnyheter i lokalsamfunnet», påpekte Trond Even Holma fra Trollåsen.

«Oppegård Avis forteller meg det jeg trenger å vite for å holde meg oppdatert på lokalsamfunnet. Det er den eneste avisen som fokuserer på vårt lokalsamfunn her i gamle Oppegård», mente Arin Bjerke fra Kolbotn.

Sjarmert ble vi også av den ferske innflytteren Hanna Støen: «Jeg leser Oppegård Avis fordi jeg er helt ny her. Jeg flyttet nylig hit til Kolbotn og jeg liker å holde meg oppdatert på hva som skjer i mitt nye hjemsted», svarte hun.

Ja, du kan lese alle svarene her:

Tusen takk

Dagen i dag feires med noen kakestykker og nyhetsproduksjon. Tusen takk til alle dere som har gjort det mulig, enten ved å bli abonnent, som annonsør eller ved å engasjere dere i våre spalter det siste året. Uten dere - ingen lokalavis. 

Vi gleder oss til fortsettelsen og håper enda flere blir en del av vårt stadig voksende lag med lokale helter:

PS: Husker du bildet under, forresten? Det var inspirert av et annet legendarisk Oppegård Avis-bilde - tatt på samme sted, noen år tidligere. 

ET BILDE AV TIDEN: Lik det eller ikke. Det er ikke veldig mange papiraviser å se på bussholdeplasser, togstasjoner og venterom lenger...
9 AV 10: Tanken bak dette bildet fra 2015 var å illustrere at 9 av 10 i Oppegård svarte at de leste og likte Oppegård Avis. Hvordan det har gått med han ute til høyre, som ikke holder Oppegård Avis, tør vi nesten ikke tenke på...
Powered by Labrador CMS