FIKK SØLV: Kolbotns 2008-jenter spilte seg frem til sølv i årets Adidas Cup.
FIKK SØLV: Kolbotns 2008-jenter spilte seg frem til sølv i årets Adidas Cup.

Ble sølvjenter i Adidas Cup

Kolbotns 2008-jenter sikret seg sølv i Adidas Cup på Gjøvik i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Ok, så ble Stavanger-laget Viking akkurat et nummer for store i finalen, men sølv i Adidas Cup er likevel en prestasjon man kan være stolt av. I hvert fall når den umiddelbare skuffelsen kommer litt på avstand.

Trener Øystein Øgrim sier det var en finale de hadde fortjent å vinne.

– Vi hadde veldig mye av spillet og jobbet veldig bra, så jeg synes jentene hadde fortjent å vinne. Det tror jeg ikke jeg er alene om å mene, begynner han.

Scoret kanonmål

Finalen kan kanskje best beskrives som tett. Motstanderen hadde nok gjort hjemmeleksen sin, for det var et Viking-lag som lå lavt og satset på kontringer.

– Vi hadde mye ball, men slet med å være kliniske nok i avslutningene våre. De lå lavt og forsvarte seg godt, i tillegg til å være farlige på kontringer, forklarer treneren.

Og da Viking satte 1-0 var det også «helt mot spillets gang». Betydelig mer fortjent var det Kolbotns kaptein for anledningen, Eva Sellevoll knallet inn et langskudd, limt oppe i krysset, og utlignet til 1-1. Da fikk både jentene og tilskuerne troen på at noe stort var i ferd med å skje.

Kontret inn 2-1

Viking ville det derimot annerledes.

8 minutter før slutt var de igjen farlige frempå etter en kontring og fikk pirket inn 2-1.

– Jentene prøvde alt de kunne å sikre en utligning, men det ble bare nesten denne gangen. Honnør til Viking som var gode til å forsvare seg, men vi hadde fortjent bedre her, mener Øgrim.

Utover det rent sportslige, er det flere lyspunkter ifølge treneren.

– Dette var et innmari flott opplegg hvor vi hadde vår egen nierbane inne i en hall, med gode garderobemuligheter, så sportslig var dette veldig bra. Det var også eksemplarisk oppførsel fra alle jentene, som la seg når de skulle og stod opp når de ble vekket. De er veldig fine jenter å ha med seg på tur, roser Øgrim.

Over til 11-er

Nå gjenstår det et par seriekamper for de gode 2008-jentene, før alt fokus rettes mot neste sesong. Da er det nye utfordringer.

– Da skal vi over fra 9-er fotball til 11-er fotball. Det gleder vi oss til, for vi er bedre desto større banen er. Det er stort sett når vi har spilt på tvers på 11-er baner vi har spilt våre dårligste kamper, sier treneren som har vært med siden jentene gikk i førsteklasse.

PS1: Selv om det finaletap er det verdt å nevne at KIL-spiller Aida Berg ble kåret til finalehelgens beste spiller i sin klasse. Ifølge juryen fikk hun blant annet prisen for suveren ballbehandling og kontroll fra sin sentrale midtbaneposisjon.

PS2: Kolbotn hadde også med sitt 2006-lag på guttesiden i helgens finalerunde. Her ble det tap 2-4 mot Randesund i semifinalen og i bronsefinalen tapte Kolbotn 0-2 mot Kongsvinger. De ble dermed nummer fire i årets Adidas Cup.

Powered by Labrador CMS