NYTT KONTOR: AEKO Gruppen har flyttet fra Kolbotn til Rosenholm Campus. Andreas Wilsgård (t.v.) og Arne Erik Rønningen er svært fornøyde med de nye lokalene.

Flyttet til Rosenholm

Det lokale eiendomsselskapet vokste ut av lokalene på Kolbotn.

Publisert

Utviklingen til AEKO Gruppen har vært formidabel siden det første selskapet ble startet i 2009. For tre år siden flyttet de inn i kontorene i Kolbotnveien 38, men fra 1. mai i år er selskapets adresse Rosenholm Campus.

– Vi prøvde hardt å få til nye kontorer i sentrum, og egentlig utvide der hvor vi satt. Det lot seg ikke gjøre. Vi har vært i dialog med Rosenholm Campus tidligere, og derfor tok vi opp igjen den tråden, forteller Andreas Wilsgård, daglig leder for AEKO Eiendomsutvikling.

Stor vekst

Kontorene på Kolbotn ble rett og slett for små.

– For tre år siden satt vi bare to-tre personer på kontoret. Nå er vi snart ti personer her. Vi hadde tenkt vi skulle sitte i Kolbotnveien litt til, men det ble for trangt, sier Arne Erik Rønningen.

Han og Wilsgård er to av eierne bak selskapet, som i dag er organisert etter en konsernmodell med fire forretningsområder. Det som i 2009 startet som en eplehageutbygger, består i dag både av boligutvikling, entreprenørvirksomhet, et investeringsselskap og et selskap for boligutleie.

– En ting er at vi har vokst i bredde med flere selskaper, men spesielt eiendomsutvikling har også vokst veldig i størrelse. Dette forretningsområdet vårt har gått fra småhusutvikler til å drive feltutbygging. Det krever mer, og mye av grunnen til at vi har vokst dit vi er. Det har skjedd enormt mye de siste tre årene, sier Arne Erik Rønningen.

20 ansatte

1. mai flyttet de inn i de flotte lokalene i femte etasje på Rosenholm. Lyse kontorer på 265 kvadrat med store glassflater, samt en innbydende terrasse på 80 kvadrat for lunsjpauser i friluft.

KJØKKEN I SENTRUM: Fra kjøkkenøya har de ansatte i AEKO kort vei til både møterom og den 80 kvadratmeter store terrassen.

I hele AEKO Gruppen er det i dag 20 ansatte, noe som også inkluderer de utegående i entreprenørvirksomheten.

– For å få de beste folkene, er det viktig å ha gode lokaler. Her skal vi trives, og mange av oss bruker mye tid på jobb. Her har vi i tillegg mulighet til å vokse videre, og vi ser at vi må ansette enda flere de kommende årene. Da har vi skalert opp slik at vi har plass her. Det er også fint å ha et lokale det er hyggelig å invitere kunder og samarbeidspartnere til.

AEKO Gruppen er opptatt av å ha en solid forankring. Tidligere Oppegård kommune er sentrum for aktiviteten, og det var avgjørende at de nye kontorene skulle ligge i lokalmiljøet.

– Vi er lokale, og stolte av det. Med vekst følger det at vi også må utvide noe geografisk. I dag har vi prosjekter fra Oslo og sørover mot Moss. I år har vi også ansatt en person fra Romerike, som skal gi oss et godt fotfeste der også. Vi har kjøpt en nedlagt militærleir på Kløfta, som skal utvikles til boligformål.

– Vi utvider oss litt fra Oppegård, men det er fortsatt dette som er og skal være hjemmebanen vår, sier Arne Erik Rønningen.

Skal bygge i Skrenten

AEKO er en av utbyggerne som skal bygge rekkehus når alle planene for utbyggingen av Skrenten er klare.

Andreas Wilsgård forteller at de vurderte flere lokaliteter da de skulle flytte til nye kontorer.

– Vi er et Oppegård- og Kolbotn-selskap. Dette er vårt sentrum, og her har vi vårt tyngste engasjement, sier Andreas Wilsgård.

I dag er AEKO Gruppen hovedsponsor for både Oppegård og Kolbotn idrettslag.

– Vi er veldig stolte av at vi kan engasjere oss i begge idrettslagene, og det skal vi fortsette med, sier Arne Erik Rønningen.

Powered by Labrador CMS