TAR FORM: Råbygget til nye Kolbotn skole er i ferd med å ta form på byggeplassen. Sveip for å se flere bilder.

Derfor vet ingen når Kolbotn skole står ferdig

Men prosjektlederne på byggeplassen har en gladmelding til naboene. Se bildene!

Publisert

Observante lesere har oppdaget vegger har begynt å reise seg på byggeplassen for nye Kolbotn skole. Under bakkenivå skal det etableres en stor flerbrukshall, og over hallen vil det komme undervisningsrom og SFO.

Veggene, som de siste dagene har blitt montert ut mot Fjellveien/Ormerudveien, er de første konturene av administrasjonsbygget hvor skolens aula vil være.

Oppegård Avis fikk en prat og omvisning på byggeplassen sammen med prosjektleder Vidar Thormodsen i AF Gruppen, og prosjektleder Per Magne Betten i Nordre Follo kommune.

– Vi avdekker ting ukentlig, for ikke å si daglig. Det siste som kom opp nå er at fasadene på den gamle hovedbygningen er vesentlig dårligere enn først antatt og skrevet i forprosjektet.

Per Magne Betten, prosjektleder, Nordre Follo kommune

– Nå er det virkelig i gang. Det er en kjent sak at det har vært en forsinkelse med rehabiliteringen av den gamle delen ettersom det visste seg å være betydelig mer omfattende enn først antatt, sier Vidar Thormodsen.

Tusenvis kubikk

Thormodsen er usikker på hvor mange tusen kubikk med masse som er tatt ut av byggegropen.

– Det er voldsomme mengder, og det har tatt mye tid. Jeg vil anslå at det er tatt ut mellom 20 og 30.000 kubikk fast masse. Kanskje enda mer, sier Thormodsen.

LEDER PROSJEKTET: Per Magne Betten (t.v.) er prosjektleder i Nordre Follo kommune, mens Vidar Thormodsen har samme tittel hos entreprenøren AF Bygg.

Ved siden av nybygget jobbes det parallelt med renoveringen av de gamle bygningene. Thormodsen og Betten trekker på smilebåndene når de får spørmål om hvilke utfordringer de har møtt på i renoveringen.

– Skal du restaurere bygg fra 1920, er det ikke nødvendigvis alt som dukker opp når du bare går i en korridor og ser. Da vi begynte å strippe ned til råbygget, dukket det opp mange spørsmål som måtte avklares, for å si det litt diplomatisk.

Dyrere

Høsten 2018 ble det vedtatt å bevilge 444 millioner kroner til rehabilitiering og oppussing av Kolbotn skole. I januar i år kom det frem at prosjektet hadde behov for en tilleggsbevilgning på 88 millioner kroner. Politikerne ga tommel opp for bevilgningen.

Per Magne Betten er klar på at tilleggsbevilgningen vil gå med.

– Vi avdekker ting ukentlig, for ikke å si daglig. Det siste som kom opp nå er at fasadene på den gamle hovedbygningen er vesentlig dårligere enn først antatt og skrevet i forprosjektet. Nå skal vi ha en grundig gjennomgang og få tallene på bordet. Men det skal ikke ta knekken på oss, sier Per Magne Betten.

I dag er det mellom 50 og 60 personer som jobber på anleggsplassen. På det aller meste vil vi være mellom 150 og 200 mennesker.

– Dette vil trolig være over sommeren og frem mot jul. Da vil alle fag være representert her. For eksempel anslår vi at det vil jobbe 40 tømrere når det nye råbygget står klart, sier Vidar Thormodsen.

Støyarbeid over

Prosjektlederen sier at det aller meste av støyende arbeid på anleggsplassen nå er over.

– Jeg skal ikke si at det blir helt stille, men vanskelig og støyende arbeid er vi ferdig med. All sprengning, pigging og spunting er avsluttet.

Når nye Kolbotn skole står ferdig, vil den ha plass til 784 elever. Tidligere har det vært sagt at skolen skal stå ferdig til påske i 2021. Nå er datoen uviss inntil sommeren.

Dato uvisst

– Vi fikk flere forsinkelser i starten, og dette har spist på seg noe i rehabiliteringsarbeidet. Det vi har avtalt med AF er at vi bare skal roe helt ned, og jobbe som juling frem til sommeren. Deretter vil vi i løpet av sommeren gjøre en vurdering av fremdriftsplaner og setter en ny dato ut fra informasjonen vi da har fått frem, sier Per Magne Betten.

– Vil ikke skolen stå ferdig til skolestart høsten 2021?

– Nei, det vil den ikke bli. Det er flere årsaker til det. Vi har et utstyrsprosjekt med et budsjett på 35 millioner kroner. Dette handler om løst inventar og utstyr. Vi setter ikke i gang med dette før AF har dokumentert alt av vann, luft, temperatur, varme, fuktighet, kjøling og alt annet.

– Så skoleåret ved Kolbotn skole høsten 2021 vil starte ved Solkollen?

– Ja, alt tyder på det, sier Per Magne Betten.

– Blir fantastisk

Vidar Thormodsen understreker at nye Kolbotn skole vil bli fantastisk når den står ferdig.

– Det er vår forpliktelse, og den skal vi ivareta. En av direktørene våre var her på befaring. Han har vært med i 40 år, men har aldri vært på et prosjekt som dette med alle utfordringer.

– Dette er det absolutt største prosjektet vi har nå, og det største jeg har vært med på, sier Vidar Thormodsen.

Powered by Labrador CMS