SOLO: Anaelle Emilie Feragen var solid på scenen med hennes egenkomponerte låt Careless med hjemmelaget musikkvideo. (Foto: Peder Blümlein)

Bli med backstage på UKM

Lørenskog Hus ble sist helg fylt til randen av unge, lovende kulturtalenter fra hele Akershus og ikke minst Oppegård. Bli med backstage!

Publisert

Helgen 27.-28. April var det fylkesmønstring for UKM i Akershus. Lørenskog kulturhus var vertskapet for arrangementet, som var stappfullt av unge talenter på scenene og i galleriet.

Les også: Storartet 25-årsjubileum

UKM har for tiden fylkesmønstringer over hele landet. Med over 600 deltakere er Akershus det fylket med flest deltakere. Oppegård stilte med 14 innslag fordelt på 34 deltakere.

For en stemning

Med 600 deltakere er i omløp, har arrangørene mye jobb. Til tross for forsinkelser i programmet på grunn av lydprøver, var det mildt sagt god stemning backstage. Her var det alt fra dansere til musikere og sangere i skjønn forening.

SOLO: Anaelle Emilie Feragen var solid på scenen med hennes egenkomponerte låt Careless med hjemmelaget musikkvideo. (Foto: Peder Blümlein).

En av artistene var Anaelle Emilie Feragen. Hun stilte på scenen med en egenkomponert sang og hjemmelaget video, og gikk videre fra UKM i Oppegård i mars. Lørdag ettermiddag var hun klar for å stå på scenen igjen.

Les også: Håndballjentene gjorde rent bord

Når de ulike artistene er i ferd med å entre scenen er spenningen til å ta og føle på. Noen av artistene er så unge som tolv år og har ikke så mye sceneerfaring, mens andre er godt etablerte og vant med å stå foran publikum.

Showtime

16.00 startet forestillingen hvor blant andre Anaelle skulle synge. Dette var én av ni forestillinger i løpet av festhelgen.

– Nervøsiteten forsvinner litt etterhvert som jeg begynner å synge, forteller Anaelle.

Etter opptreden var hun likevel fornøyd.

– Det føles som det gikk bra, sier hun.

Mangfoldig

I løpet av de mange forestillingene var det veldig mye forskjellig å oppleve. Alt fra sang og musikk, til dans og trapes. I tillegg var det, som alltid, kunst å finne i galleriet og film på lerrettet.

FIKK STIPEND: Nora Blom-Dahl imponerte nok under helgens UKM at hun mottok et UKM-stipend på 1000 kroner.

Hvis du er talentspeider er UKM virkelig den perfekte arena å finne talentfull ungdom.

Saken fortsetter under bildet. 

 

Ingen konkurranse

UKM er ingen konkurranse og det er hverken vinnere eller tapere, bare talentfull ungdom som vil vise fram ferdighetene sine.

Les også: Kroken på døren for Halloween

En jury på alle forestillingene bedømmer de ulike innslagene og bestemmer hvem som skal få sjansen til å være med i den landsdekkende UKM-festivalen. I år finner den sted i Trondheim mellom 25. og 29. juni.

Representerer Oppegård

Søndag 29. april, klokken 19.00, ble fagjuryens bekjentgjøring klar. Da ble det utdeling av stipender og opprop av de videresendte til UKM-festivalen.

Totalt gikk 24 innslag fra Akershus videre til Trondheim eller fikk UKM-stipend.

Fra Oppegård gikk Ida Helen Husby (16), Daniel Amortegui Henao (19), Patrick Søfting ORourke (16) og Peder Blümlein (17) videre til Trondheim for en musikkvideo av sangen Shangri-La av Digitalism. Musikkvideoen ble laget som et skoleprosjekt på Medieproduksjonslinjen på Drømtorp VGS, og skal representere Oppegård i UKM-festivalen.

Pianisten Nora Blom-Dahl (15) fra Oppegård framførte en pianomix med Bach, Yiruma, Sommerfeldt. Hun imponerte juryen såpass at hun mottok et UKM-stipend på 1000 kroner.

Powered by Labrador CMS