Ny seier for KIL-damene

Kolbotn sikret seg tre meget viktige poeng i borteoppgjøret mot bunnlaget Stabæk. Det er imidlertid ikke den eneste grunnen til at KIL-trener Aleksander Olsen smiler om dagen.

Publisert Sist oppdatert

Noen oppgjør i Toppserien er viktigere å vinne enn andre, og helgens oppgjør mot Stabæk var en slik kamp. Bærumslaget lå nederst på tabellen før avspark, men med seier ville de vært helt oppe i ryggen på Kolbotn. Slik gikk det imidlertid ikke.

Kampen var på ingen måte noen festforestilling, men Sara Hørtes velplasserte volley etter 33 minutter var nok til å sikre tre deilige bortepoeng. Det gledet Kolbotn-trener Aleksander Olsen.

– Etter at vi klarte å tape mot Stabæk i hjemmekampen var det viktig for oss å ikke gi bort flere poeng til lag under oss. Sånn sett var poengene veldig viktig, men dette var ikke en prestasjon det «luktet fugl av», innrømmer Olsen.

Selv om spillet ikke var til å få gåsehud av, fant han flere lyspunkter etter 1-0 seieren.

– Nå er vi i alle fall kommet dit at vi vinner kamper mot lag rundt oss på tabellen, og det er en viktig egenskap. Jeg anser det som en klar fremgang fra i fjor at vi klarer å bikke tette kamper vår vei. Nå er status at vi allerede har vunnet dobbelt så mange kamper som vi klarte i hele fjor, fortsetter Olsen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

SLO STABÆK: Det var ingen maktdemonstrasjon av KIL-damene, men det holdt til seier mot Stabæk.
SLO STABÆK: Det var ingen maktdemonstrasjon av KIL-damene, men det holdt til seier mot Stabæk.

Mistet mange spillere

Heller ikke denne gangen gnistret det av Kolbotn offensivt. Det er det en naturlig forklaring på, ifølge Kolbotn-treneren.

– Angrepsspill er det vanskeligste å bli god i. Det krever tid og mye øving. Ser du på de beste lagene i Norge har de stort sett hatt samme mannskap i flere sesonger, mens vi har hatt en enorm gjennomtrekk av spillere. Det er først nå at vi ser konturene av trygghet og samhandling. Det skal vi bygge videre på, sier Olsen.

For det er ikke slik at Kolbotn ikke øver på å angripe.

– Eget grunnspill er noe av det vi jobber mest med på trening. En av våre største utfordringer nå er at vi er veldig ustabile i valgene vi gjør med ball, og hvor fort vi flytter beina i forhold til hverandre offensivt. Vi tar med oss at vi slipper inn relativt få mål, og selv om vi også scorer relativt lite, synes jeg at vi sakte, men sikkert skaper mer. Blir vi enda litt mer distinkte foran mål, så kan det løsne. Mot Stabæk hadde vi mer enn nok sjanser til å score flere mål i alle fall, sier Olsen.

Store forskjeller

De neste ukene kommer det «sesongdefinerende» kamper på rekke og rad. Først skal de møte 1. divisjonslaget Røa på bortebane i cupen, før tabellnabo Avaldsnes kommer på besøk til Sofiemyr tre dager senere.

– Røa borte kan bli en knokkelkamp, men vi skal mønstre med det vi har. Et eventyr i cupen er definitivt et sidemål vi har for sesongen, nå som vi har fått litt pusterom i ligaen også, sier Olsen.

I skrivende stund ligger Kolbotn på femteplass i Toppserien, og skal man være realistisk er femteplassen maks av det man kan håpe på. De fire topplagene Sandviken, Rosenborg, LSK Kvinner og Vålerenga er både langt foran i antall poeng, men kanskje enda lenger frem når det gjelder økonomi.

MER JUBEL: Går det som Aleksander Olsen vil blir det mer å juble for på Sofiemyr utover sesongen.
MER JUBEL: Går det som Aleksander Olsen vil blir det mer å juble for på Sofiemyr utover sesongen.

– Det er mildt sagt store forskjeller. Tar du de to keeperne til Vålerenga og den ene stopperen, så har de cirka like mye i lønn som hele Kolbotn-troppen. Penger er på ingen måte alt, men det sier litt om hva man konkurrerer mot, sier Olsen.

Derfor har han og Kolbotn satt seg edruelig mål for resten av sesongen.

– Målet er å ta med seg poeng jevnt og trutt, og forhåpentligvis gir det oss nok poeng til å kapre femteplassen. Jeg har også lyst å se utvikling spillemessig, sier Olsen.

Vil tilhøre toppen

Nettopp femteplassen er en nøkkelposisjon for Kolbotn. Det er nemlig en uttalt ambisjon fra klubben at Kolbotn skal være et stabilt topp fem-lag i Norge.

– Der er der vi er nå, men vi er langt unna å kjempe i toppen, og det gapet ønsker jeg å gjøre noe med. Det virker som om rammene blir enda bedre neste år. Det er viktig for meg å være på et sted hvor jeg ser fremgang på klubbsiden. Jeg vil ta skritt fremover og da er det viktig at signalene fra klubben også er offensive, sier treneren.

Nye fasiliteter

HADET TIL GRESS: Det er lite som tyder på at KIL-trener Aleksander Olsen vil savne gressbanen på Sofiemyr stadion.
HADET TIL GRESS: Det er lite som tyder på at KIL-trener Aleksander Olsen vil savne gressbanen på Sofiemyr stadion.

Allerede neste år er det mye å glede seg til. I 2022 skal Kolbotn som kjent flytte inn i nye fasiliteter ved kunstgressbanen. Byggestart er satt til november i år og prosjektet skal ta rundt seks måneder å ferdigstille.

– Vi kommer nok til å spille hjemmekamper på Sofiemyr stadion neste år også, men bare det at vi kan ta i bruk de nye fasilitetene neste år vil løfte hele klubben. Det vil gjøre noe med identiteten vår at vi kan tilby et mer helhetlig og profesjonelt produkt, tror Olsen.

Han ser i det hele tatt lyst på fremtiden nå, Olsen.

– Det er kult å være med på å bygge opp noe. Nå er vi endelig i ferd med å få kontinuitet i spillergruppen og dermed bli enda bedre kjent med grunnpilarene våre. Dessuten synes jeg det er viktig å stake ut en realistisk kurs for klubben. Det er ikke noe vits å utrope store ambisjoner hvis det ikke er mulig å nå de målene. Og det synes jeg vi har gjort. Vi går fremover, sier treneren optimistisk.

Powered by Labrador CMS