BRUNT: Slik ser Sofiemyr stadion ut - ett døgn før det skal spilles kamp på øverste nivå i Norge.
BRUNT: Slik ser Sofiemyr stadion ut - ett døgn før det skal spilles kamp på øverste nivå i Norge.

– Det kan bli utfordrende

Slik beskriver KIL-trener Aleksander Olsen forholdene på Sofiemyr stadion – ett døgn før årets første hjemmekamp.

Publisert Sist oppdatert

Til nå har Kolbotn spilt sine hjemmekamper i Toppserien på Ekeberg kunstgress, men i morgen venter John Arne Riise og Avaldsnes på Sofiemyr stadion.

Kampen spilles med spesielle rammer, for å si det forsiktig.

For det er lite som minner om en arena for toppfotball når man kikker ut over gresset på Sofiemyr. Sannsynligvis er det det bruneste gressområdet i hele Oppegård.

Banen er godkjent

Kamp blir det åkke som.

– Det kan bli utfordrende, men banen er åpnet av kommunen og Norges Fotballforbund har vært på befaring her og gitt grønt lys til kamp. Det skal også sies at det først og fremst er et «visuelt problem» med banen. Dekket er ganske jevnt og får de vannet godt før kamp, kan det bli ok i alle fall. Det står ikke noe i regelverket om at banen må være grønn, humrer han.

– Kun seier er godt nok

Onsdag kveld får baneforhold være baneforhold.

Oppgjøret mot Avaldsnes kan enkelt beskrives som «kampen Kolbotn ikke har råd til å tape». Det erkjenner da også Olsen.

– Så lenge vi har en ambisjon om å henge på topp fire, er det kun seier som gjelder. Vi kommer til å «gønne» på for tre poeng, så får det bære eller briste. LSK ga bort poeng sist og da må vi benytte muligheten til å kneppe inn litt. Vinner vi og LSK taper, så er det bare tre poeng opp, sier han offensivt.

Lett blir det ikke. Avaldsnes, som altså ledes av Liverpool-legenden John Arne Riise, har vist stigende form de siste kampen. Etter tre stygge tap på rad, har de slått Røa og spilt uavgjort mot Lyn.

– Vil ta kommandoen

Olsen håper hans utvalgte går ut og tar kommandoen i kampen.

– Jeg vil se samme tenningsnivå som i kampene mot RBK og Vålerenga, og at vi tar kommandoen i kampen. Da skal vi ha nok kvalitet til å bryte ned Avaldsnes, mener Olsen.

Han er obs på hvilke kvaliteter motstanderen besitter.

– Avaldsnes kommer med en fire-fem ordentlige gode spillere, blant annet Karina Sævik, som vi kjenner godt. Hun må vi kontrollere. Ellers har de en fin miks av etablerte og unge spillere, som sikkert kommer til å jobbe sokkene av seg for å ta med seg poeng. De har også noen svakheter som vi skal prøve å utnytte. Sørger vi bare for å komme opp på det energinivået vi hadde mot Vålerenga vet jeg at er vi gode nok til å slå Avaldsnes.

Håper på mye folk

Selv om gressmatten er av det labre slaget, håper Olsen og KIL-jentene på god støtte fra tribunen.

– Vi håper mange benytter muligheten til å komme på kamp på onsdag, og forhåpentligvis lager litt lyd. Kiosken er åpen og klubben har invitert alle medlemmer i den nye målklubben vår, så vi skal gjøre alt vi kan for at det blir et saftig innhugg i lommebøkene denne kvelden, smiler Olsen.

Powered by Labrador CMS