FØRSTE PROFFKONTRAKT: Meg Brandt er snart på vei til Norge og Kolbotn Toppfotball.
FØRSTE PROFFKONTRAKT: Meg Brandt er snart på vei til Norge og Kolbotn Toppfotball.

Her signerer amerikanske Meg (22) for Kolbotn

Fra Nebraska til Norge! Det amerikanske supertalentet har signert sin første proffkontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Søndag formiddag ble det kjent at amerikanske Meg Brandt (22) har signert for Kolbotn. Fotballtalentet representeres av Upper V Athlete Management, som delte bilde av kontraktssigneringen søndag. Managementet skriver at Brandt har signert for Kolbotn ut 2021-sesongen, og at dette er den første proffkontrakten hennes.

Østlandets Blad (bak betalingsmur) skriver at trener Aleksander Olsen har hatt kontakt med Brandt i lang tid.

Flere roller

– Dette er en anvendelig spiller som er god med begge føtter, kreativ og en som kan spille i en tierrolle. Hun har bra driv, og kan bekle en rolle som indreløper og til nød en flanke, sier Kolbotn-trener Aleksander Olsen til avisen.

TALENT: Meg Brandt spilte tidligere på Nebraska Huskers. Hun regnes som et av de store talentene i amerikansk kvinnefotball.
TALENT: Meg Brandt spilte tidligere på Nebraska Huskers. Hun regnes som et av de store talentene i amerikansk kvinnefotball.

Lørdag gikk Kolbotn-damene på et surt tap da Arna-Bjørna sikret 3-2 seier på overtid foran et sjokkert Kolbotn-publikum på Sofiemyr stadion. Før to vanskelige kamper for Lillestrøm og Vålerenga ligger Kolbotn tredje sist på tabellen, plassen over kvalik.

– Sånn totalt sett er jeg egentlig veldig godt fornøyd med store deler av kampen. Store deler av 1.omgangen er noe av det beste vi har gjort i årets sesong, vi leverte godt angrepsspill og fikk satt presset vårt godt etter hvert.

Vil forsterke

Deler av 2.omgang er også godkjent, selv om kampen åpner seg litt mer. Men igjen slipper vi til altfor enkle scoringer. Vi står ikke distansen ut og det er bittert å stå igjen med 0 poeng i en kamp som betyr mye for tabellsituasjonen, sa trener Aleksander Olsen til klubbens egne nettsider etter kampen lørdag.

Overfor Østlandets Bland er Kolbotn-treneren klar på at Meg Brandt vil bli en forsterkning når hun kommer til Sofiemyr.

– Vi er ikke der at vi henter spillere på samme nivå som de vi har i stallen fra før. Spillerne vi henter må forsterke oss kraftig slik at vi kan skrape sammen nok poeng til at Kolbotn spiller i Toppserien også i 2021, sier Aleksander Olsen til avisen.

Powered by Labrador CMS