Ingen giftproduserende alger i Gjersjøen

Kommunen ber likevel befolkningen være forsiktige med bading i drikkevannskilden.

Publisert

Tidligere i juli advarte Oppegård kommune publikum mot bading i drikkevannkilden Gjersjøen etter at Oppegård Avis hadde sendt kommunen lesernes bilder som viser tydelig algeoppblomstring i den populære innsjøen.Kommunen tok vannprøver i Gjersjøen mandag 15. juli, og nå er resultatene klare.  

PS! Saken fortsetter under bildet!


Prøvene ble analysert i NIVA-laboratoriet. Det ble ikke påvist giftproduserende alger.I en pressemelding sier Oppegård kommune at prøvene ble tatt for å se om algeoppblomstringen inneholdt giftproduserende alger.

VANNBLOMST I GJERSJØEN: Det har vært registrert mye alger i Gjersjøen, men kun i enkelte bukter. (Foto: Maria Sjøberg)

Forsiktig med bading

– I og med at det ikke er giftproduserende alger er det ikke grunn til badeforbud, men vi anbefaler forsiktighet med bading, på grunn av mye algebiomasse, heter det i pressemeldingen som er publisert på nettsidene til Oppegård kommune. 

Kommunen opplyser at det generelt anbefales at du skal kunne se bunnen på én meters dyp. Bader man der det er algebiomasse, kan man få utslett og hudirritasjoner selv om algene ikke er giftige.–

Vi minner om at organisert bading fra skoler, barnehager, idrettslag og lignende ikke er lov, men det er lov med sporadisk bading selv om Gjersjøen er drikkevann.

Tidligere i sommer besøkte Oppegård Avis vannverket på Stangåsen, stedet hvor det egentlig ikke er lov til å fotografere. Her kan du lese mer om drikkevannet vårt. 

Powered by Labrador CMS