Opphever alkoholforbudet

VANLIGE SKJENKEREGLER SOM GJELDER IGJEN: Nå er det igjen tillatt med alkoholservering i Nordre Follo.

Kranene i Nordre Follo ble åpnet igjen etter skjenkestopp

Etter én drøy måned med redusert skjenkeforbud er det nå igjen tillatt for serverings- og skjenkesteder å tilby alkohol etter vanlige skjenkeregler.

Publisert

Nasjonale myndigheter vedtok 12. mars at alle virksomheter i serveringsbransjen holdes stengt, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst en meter avstand. 

Drøye to uker senere vedtok Nordre Follo kommune å forby alkoholservering på serverings- og skjenkesteder i vår kommune etter klokken 21:00.

"Alkoholservering kombinert med at mennesker samles inne og ute på serveringssteder uten å overholde avstandspåbudet fører til uakseptabel smitterisiko og reduserer effekten av smitteverntiltak", skrev kommunen 26. mars.

Les også: Så mye alkohol drikker vi her i Oppegård

Minst to meters avstand til hverandre

BEGRENSNINGER OG AVSTAND: O'Learys Kolbotn er et av de lokale spisestedene som åpnet igjen denne uken. Fra og med denne helgen vil de begynne å åpne restauranten på fast basis. Det vil være en begrenset meny i denne perioden. Det vil fortsatt være begrensinger på maks 50 gjester i lokale og på fire personer ved hvert bord samt avstand mellom bordene.

Mandag denne uken har kommunestyret i Nordre Follo vedtatt å oppheve dette forbudet. Som følge av vedtaket har serveringsstedene i Nordre Follo nå igjen lov til å tilby alkoholservering etter vanlige skjenkeregler.

Kommunen understreker at det er de nasjonale retningslinjene som gjelder, og presiserer at alle serveringssteder har ansvar for å informere gjestene om gode rutiner for håndhygiene, og tilby desinfeksjon til hender.

Serveringsstedene må også sørge for at besøkende kan holde minst en meter avstand. Videre oppfordrer kommunen til at alle holder minst to meters avstand til hverandre både innendørs og utendørs, med mindre de er i samme husstand.

Gradvis åpning av utelivet i Oslo

Fredag forrige uke kunngjorde byrådsleder Raymond Johansen at hovedstaden forbereder en gradvis åpning av utelivet, hvor all skjenking i barer og restauranter har vært totalstengt siden 21. mars for å begrense koronasmitte.

Oslo har nå også opphevet skjenkeforbudet.

Serveringssteder uten matservering ble stengt av regjeringen 12. mars, og vil fortsatt holde stengt.

Les også: Bekymret for rusbruk hos unge i Oppegård

Powered by Labrador CMS