LAVTERSKELTILBUD

GLEDER SEG: Sangleder Evy og pianist Grethe Brustad har god erfaring med sang og musikk, og de gleder seg til oppstart av kurset.

Starter med allsang på Tårnåsen

Folkeakademiet Kultursjov inviterer alle til Sangstund på dagtid.

Publisert Sist oppdatert
STYRELEDER: Anita Strømkvist er styreleder for Folkeakademiet Kultursjov.

– Vi synger oss mot sommer på Tårnåsen Aktivitetssenter og inviterer alle til å bli med! Benytt anledningen til å bli kjent med noen nye folk, eller kom sammen med noen du kjenner fra før, sier Anita Strømkvist fra Kolbotn.

Hun er styreleder for Folkeakademiet Kultursjov, som er en ny kulturorganisasjon i Nordre Follo.

Sosial aktivitet

Folkeakademiet Kultursjov er en frivillig kulturorganisasjon som jobber på ideelt grunnlag, og er organisert som et av de totalt ni folkeakademiene i Viken fylkeskommune.

– Vi ønsker å lage fine kulturaktiviteter i nærområdet der folk bor. For å skape litt ekstra glede, nå som vi er på vei ut av pandemien har vi laget en spennende aktivitet, et ekstra puff for å komme seg ut, sier Strømkvist.

Hun sier målgruppen er helt vanlige folk i alle aldre som kanskje har opplevd litt mye isolasjon.

– Det har jo blitt mye hjemmesitting gjennom pandemien. Derfor inviterer vi til en sosial aktivitet i nærmiljøet, sier hun.

Sangstund på dagtid

Det første kurset, Sangstund på dagtid, starter opp på Tårnåsen aktivitetssenter torsdag 3. mars. Det arrangeres første torsdag i hver måned frem mot sommeren, det vil si torsdag 3. mars, torsdag 7. april og torsdag 5. mai. Kurset er gratis og starter alltid klokken 12:00.

– Det blir en time med kjente og fine viser fra de siste tiårene. Med oss til å lede det hele er sangleder Evy Ernsteen og pianist Toril Bråten. Evy leder an i sangen, og de som er der synger med den stemmen de har. Her er det ingen krav til god sangstemme for å delta. Det er kun snakk om å ha det hyggelig. Tekster til det vi skal synge blir delt ut på stedet, sier Strømkvist.

LOKALER: – Vi er takknemlig for at Tårnåsen aktivitetssenter stiller lokalet til disposisjon, sier styreleder Anita Strømkvist i Folkeakademiet Kultursjov.

Gratis å delta

Sangstundene støttes økonomisk av Folkeakademiet Viken, så det er gratis å delta.

– Sangleder Evy Ernsteen og pianist Grethe Brustad har god erfaring med sang og musikk. Mange kjenner sikkert Evy fra Sangbaren som hun arrangerte i Kolben gjennom flere år. Nå blir det omtrent samme opplegg her, men nå blir det gratis å delta, sier styrelederen.

Hun sier at eventuelle spørsmål og påmelding kan sendes til henne på 901 24 546 eller e-post (post@kultursjov.no).

– Etter en time med sang blir det mulig å kjøpe vafler med kaffe/ te, og det settes av tid til å sitte og prate litt, sier Strømkvist.

Hun sier Kultursjov er en frivillig organisasjon, og er organisert som et av ni Folkeakademi i Viken. De har også egne konsertproduksjoner og arrangerer workshops. Gå inn på hjemmesiden til Kultursjov for å se på hele programmet.

Powered by Labrador CMS