OPAL: Den Lille Havfruen

NINJAHAIER: På havbunnen vil du blant annet møte blekksprutingeniører, seler, kråkeboller, politimester Haifinn Krok med sine politihaier, og havfruen Ariel selvsagt.

La det swinge, la det kråkebolle, til du mister all kontroll, voi voi!

Førstkommende fredag er det premiere for OPALs nye storsatsning, Den Lille Havfruen. Gled deg til et fyrverkeri av en forestilling med dans, teater, sang og levende musikk!

Publisert

– Vi hadde over 3000 betalende besøkende på forrige oppsetning (red. anm.: Tarzan), og ble dermed det best besøkte stykket i Oppegård i fjor. Årets forestilling blir bedre enn noen gang. Den er en finurlig blanding av kjærlighet, musikk, humor, litt undervisning, litt satire og et fyrverkeri av skuespillerglede, sier Bibbi Neergaard, som har vært leder for Oppegård Amatørteaterlag (OPAL) i 24 år.

FLOTT SAMARBEID: Asle Simensen kom med ideen til nytt stykke og Bibbi Neergaard har skrevet manuset.

Hun påpeker at Den Lille Havfruen skal vises i Kolben bare syv ganger (red. anm.: den forrige forestillingen ble vist elleve ganger), så om du skal sikre deg en plass i salen, må du skynde deg inn på kolben.no for å bestille billetter.

– Vi har stålkontroll

Oppegård Avis besøkte OPAL-gjengen med 35 barn og 10 voksne tre dager før premieren, og vi kan melde om en flott familieforestilling som finpusses før den store dagen.

BYR PÅ EN LITEN SMAKEBIT: Førstkommende fredag er det premiere for OPALs nye storsatsning, Den Lille Havfruen. Gled deg til et fyrverkeri av en forestilling med dans, teater, sang og levende musikk! Video: Oppegård Avis

– Dette stykket blir også satt opp på Karmøy i april neste år.

Bibbi Neergaard, lederen for OPAL

– Vi har stålkontroll og gleder oss stort til premieren, sier Bibbi Neergaard og Asle Simensen i OPAL, og roser alle foreldre som har bidratt til dette stykket.

Den nyskrevne forestillingen er selvsagt så proff som du forventer det av verdens beste amatørteater i denne delen av landet. Og det er ikke bare i Oppegård den skal settes opp.

– Dette stykket blir også satt opp på Karmøy i april neste år. Det ble snakket om Den Lille Havfruen ved et tilfeldig selskap, og manuset falt i smak, sier OPALs egen manusforfatter stolt.

OPAL SKAPER VENNSKAP: – Det er kjempegøy å spille teater med OPAL. Vi er som en familie, sier alle samstemt. Gjett om de gleder seg til premieren!
GJØR LEKSER I PAUSER: Skilpaddene og havfruene storkoste seg med lekser i pauser.
LA DET SWINGE, LA DET KRÅKEBOLLE: Nok en gang har OPAL imponert med de flotte kostymene. Her kan du se Ann-Kristin Janne Bauer Zupfer i rollen som Ursula.
MILJØ I FOKUS: Den Lille Havfruen handler om søppel i havet, inntyllet i en både magisk og barsk kjærlighetshistorie.

Ninjahaier og kråkeboller

Neergaard, som skrev manus for OPAL siden 2000, har nok en gang sørget for et flott teaterstykke. Denne gangen er det om søppel i havet, ispedd litt kjærlighet, pluss en god dæsj humor.

– Jeg ble veldig inspirert da jeg så et tv-program om et område i Nord som hadde vært foreslått som deponi for kobolt, sier Neergaard.

Senere jobbet hun mye med research for å hente inspirasjon til stykket.

– Jeg leste en del og så på tv-programmer om kråkeboller, blekkspruter og livet i havet. Vet du forresten at blekkspruter har ni hjerner? spør hun meg under intervjuet.

Bibbi Neergaard har klart å lage et samfunn med blant annet ninjahaier, blekkspruter og forvirrede landkrabber, som vil sloss om oppmerksomheten.

LIKER UTFORDRINGER: Ina Engebretsen (15) fra Oppegård har vært med i OPAL siden 2016. I årets forestilling spiller hun økonomisjef (foran på bildet). – Det er veldig gøy og litt utfordrende. Jeg kan jo ikke være meg selv. Jeg må alltid være veldig høy på meg selv i rollen som økonomisjef, sier 15-åringen.

Du vil også legge merke til et rådhus i form av en sunket skute, med flere typiske byråkrater i morsomme roller.

Ekte drama på øvelsen 

BLE REDDET AV BLEKKSPRUTEN BLEKKMARIE: Det var en ekte drama da Asle Simensen, alias forskeren, stakk seg i fingeren på en ledning i analysekofferten sin under en øvelse tirsdag denne uken, og det blødde skikkelig.

Det var en ekte drama da Asle Simensen, som spiller en forvirret og litt intens forsker, stakk seg i fingeren på en ledning i analysekofferten sin. Det skjedde under en øvelse tirsdag denne uken da Oppegård Avis var til stede, og det blødde skikkelig fra såret.

– Det er helt vanvittig å være med på dette. Jeg pleier å kalle det ekstremsport. Du må gi alt, og det er ingen angreknapp.

Asle Simensen

Før Christine Sofie Sannes, alias blekkspruten Blekkmarie, som jobber forresten på Solgården legesenter til daglig, fikk stoppet blødningen med sine åtte armer og litt bandasje, rakk den ivrige forskeren akkurat å ta high five på dykkeren Fredik (Max Rustøy).

25 år med OPAL

– Det var for 25 år siden jeg var med i OPAL for første gang, og jeg storkoser meg fortsatt med å være en del av OPALs store familie, sier Asle Simensen.

SØNNEN ER OGSÅ MED: Sønnen til Asle Simensen, Simen Simensen (til høyre på bildet), er også med i OPAL. Her er han sammen med Viljar Valbo, og de blir sminket av Lillian Strøm og Hege Nymoen.
KRABBEN OG GARIBALDI: Krabben Sebastian (Are Rogneflåten) og Garibaldi ( Jonas Swartz Dal).

Han sier ikke så mye om seg selv, men velger istedenfor å gi mye ros til regissør Espen Bråten Kristoffersen fra Oslo, kjent fra Nationalteateret og mange andre scener.

Det som kanskje ikke så mange vet om er at Bråten Kristoffersen er opprinnelig fra Oppegård og startet sin karriere i OPAL.

BLIR DET FOLKEAVSTEMNING, MON TRO? Havets borgermester funderer over å slå sammen Stillehavet og Barentshavet.
FLOTT SKUESPILL: Politimester Haifinn Krok, alias Thor Magnus Reinberg-Simonsen (27) kan mer enn å holde orden på sine ninjasoldater. Det er hans tredje forestilling med OPAL.

Det er helt vanvittig å være med på dette. Jeg pleier å kalle det ekstremsport. Du må gi alt, og det er ingen angreknapp. Regissør Espen Bråten Kristoffersen er herlig fritatt fjas og tant under øvelse, men på scenen har vi flust med både fjas og tant, uten at det blir for fjasete for tante. Espens rolige stålkontroll har gjort at vi nå ikke har panikk før premiere, men at vi nå har fått tid til finsliping av musikk, uttrykk og morsomheter, sier Asle Simensen.

Satire og humor

Har du savnet kommunereformen, vil du få mye glede av å se på forestillingen som foregår både over og under vann.

FARGERIKT OG FLOTT: Du kan glede deg til en flott forestilling med mye musikk, dans og sang.

– Du kan møte borgermesteren der nede som grubler på et forslag om å slå sammen Stillehavet og Barentshavet, så her er det altså mye humor og satire for både liten og stor, lover Neergaard.

LOKALE HELTER: Lokale, men proffe musikere vil sørge for en flott stemning under forestillingen.

Over og under vann

Over vann finner vi en vertshuseier, hans kone, en kreativ kokk, en forskermann, en froskemann og noen kommunefolk uten bakkekontakt, og en masse ord de har lært å stave, men ikke helt skjønne.

Måkene og selene som klager på det meste, er både hysterisk morsomme og ørlite hysteriske, men kan over og under vann forenes?

På havbunnen møter vi blekksprutingeniører, politihaier, seler, kråkeboller og havfruen Ariel (Pia Halvorsen,12), selvsagt. Hun forelsker seg i dykkeren Fredrik som prøver å sette en stopper for et dypvannsdeponi fra en gruvedrift.

Alltid levende musikk

I god OPALs tradisjon blir det mye sang og dans, flotte kostymer og kulisser, og selvsagt blir det levende musikk som lokale musikere vil sørge for.

– Teater er alltid en illusjon. Det handler om en formidling, sier Asle Simensen.

Det er kanskje ikke så lett å formidle hvordan det er å være en kråkebolle eller en ninjapoliti på bunnen av Stillehavet når du befinner deg på en scene i Kolben, men OPAL har klart å formidle dette på en fin og kreativ måte. De har klart å skape en magisk stemning med en eventyrlig ramme rundt det hele.

Skuespillet er flott og ekte, med mye innlevelse, stor entusiasme og flotte prestasjoner. Det er høyt tempo hele tiden og det skjer ting helt fra første sekund.

Mesteparten av ensemblet er oppegårdinger i alderen fra 10 til 62 år, som er klare for å gi deg en flott musikalsk og teatralsk opplevelse.

Les også: – Jeg er jo litt cowboy

Powered by Labrador CMS