Storebukta-prosjektet

– Saker som dette svekker folks tillit de som skal være ansvarlige

Jeg leser til min bestyrtelse om utviklingen i saken om utslipp til Kolbotnvannet og vendingen med Fylkesmannens inngripen. Selv om jeg fortsatt har et håp om at selve utslippet ikke er alvorlig forurensning, ble denne saken nå alvorlig likevel.

Publisert

I fjorten (!) dager har kommunen kjent til utslippet - som viser seg å være ulovlig på grunn av manglende søknad til Fylkesmannen. Det er snakk om et helt konkret avtalebrudd.

Les saken: Måtte stoppe utslippet til Kolbotnvannet

Kommunen beroliget avisleserne

Kommunen har imidlertid ikke klart å finne ut at utbygger manglet utslippstillatelse, men i stedet beroliget avislesere med at utslippene ikke er farlige, og at kommunen lite kan gjøre.

Les også: Kommunen lar anleggsvannet renne ut i Kolbotnvannet

Men så har altså sannheten vært at utslippene har vært ulovlige og skulle vært stoppet fra dag én. Det første kommunen skulle gjort da de oppdaget utslippet var selvfølgelig å undersøke om utslippene var søkt om, og bedt utbygger stoppe utslippene umiddelbart og fram til eventuell tillatelse var gitt.

Alle ansvarlige må være på hugget

Jeg stiller meg gladelig blant de som innrømmer at alle kan gjøre feil. Men i alt som gjelder Kolbotnvannet forventer vi mye fra ordfører og varaordfører, fra administrasjonen og fra utbyggere. Kolbotnvannet står høyt på den politiske agendaen, og vi vet at utbyggingen ved vannet utgjør høy risiko. Her må alle ansvarlige være på hugget, ha papirene i orden og følge med til enhver tid.

Les også: Så mye kloakk lekket ut fra Kolben

Igjen har vi gjennom to uker i stedet fått mer eller mindre overbevisende beroligelser fra kommunen, og vært avhengige av at Oppegård Avis tar saken. Akkurat som saken i fjor sommer om kloakkutslippene fra Kolben. 

Les også: Kloakkutslipp fra Kolben hemmeligholdt i ett år

Slike saker som dette svekker folks tillit de som skal være ansvarlige. Særlig når det gjentar seg.

 

Powered by Labrador CMS