LETT HAGEARBEID: Kan du hjelpe til med raking av løv denne høsten? Ta kontakt med Anne Solhaug i Oppegård Frivilligsentral.

Trenger flere frivillige til enkelt hagearbeid

Det er et skrikende behov etter frivillige hender som kan hjelpe til med noe lett hagearbeid hos eldre mennesker i Oppegård.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Frivilligsentral, som holder til i andre etasje i Kolben kulturhus, har fått flere henvendelser fra de eldre innbyggerne som ber om hjelp i hagen.

– Flere eldre ønsker å bo hjemme lengst mulig, men flere av dem har behov for praktisk hjelp. Våre frivillige bidrar gjerne med lett hagearbeid som plenklipping, raking av løv og snømåking, men vi har for få frivillige hender for tiden, sier leder av Oppegård Frivilligsentral, Anne Solhaug.

Hun sier at per i dag har de kun to frivillige menn fordelt på rundt 40 hager rundt omkring i gamle Oppegård kommune, og særlig i Oppegård Syd.

Minst syv frivillige

– Vi har behov for minst syv frivillige til for å kunne klare å rydde disse hagene denne høsten. Det er hovedsakelig raking av løv vi trenger hjelp til for tiden. Senere kan det bli behov for hjelp med snømåking, sier Solhaug.

Du bestemmer selv når det passer å komme, og avtaler en tid med personen som trenger hjelp via Oppegård Frivilligsentral. Det er ikke snakk om daglig arbeid, men arbeid etter behov.

– Vi trenger flere frivillige som liker å drive med hagearbeid, og det spiller ingen rolle om det er kvinner eller menn som vil hjelpe til. Det er en fordel om du har egen bil, men intet krav. Når det gjelder utstyr, har vi alt du trenger, sier Anne Solhaug.

Ta kontakt med henne på mobil 976 53 131 eller e-post (anne.solhaug@nordrefollo.kommune.no) om du vil bidra.

Powered by Labrador CMS