LEDER FRA OPPEGÅRD: Arild Burud fra Oppegård Arbeiderparti blir leder i Nordre Follo Arbeiderparti. Dette bildet er tatt på stiftelsesmøtet, hvorpå Arild Burud overtar nøklene til Arbeiderpartis partikontor på Langhus fra Harald Teigen, tidligere leder av Ski Arbeiderparti.

Nå er Nordre Follo Arbeiderparti stiftet

Klare for å kjempe sammen om velgernes gunst i den nye storkommunen.

Publisert

Ett etter ett slår de politiske partiene i Oppegård og Ski sammen kreftene og danner nye, felles storpartier som skal jobbe mot neste valg i den nye storkommunen Nordre Follo.

Fra før har både Høyre, KrF, MDG og FrP gjort det, og før helgen var det Arbeiderpartiets tur.

Les også: Nordre Follo FrP er stiftet

Dette er en sammenslåing av Oppegård og Ski Arbeiderparti som en forberedelse til kommunesammenslåingen i 2020. Med en klar symbolikk ble årsmøtet avholdt på Langhus, nesten midt mellom Kolbotn og Ski.

Arild på  toppen

Hyggelig er det at topplederen for det nye storpartiet er fra Oppegård.

På årsmøtet ble Arild Burud, som til nå var leder av Oppegård Arbeiderparti, valgt til leder for det nye kommunepartiet, mens Gunvor Eldegard og Anne-Beth Skrede ble nestledere.

Les også: Nå er Nordre Folo MDG stiftet

– Vi sikter mot valgseier i 2019 og som har som mål at Nordre Follos første ordfører kommer fra Arbeiderpartiet, sier Arild Burud.

NB! Saken fortsetter under bildet!

NYTT STYRE: Det nye styret i Oppegård Arbeiderlag: (fra venstre) Azhar Ul-Hassan, Berit Bjonø, Oddbjørn Nesje, May-Greth Valldal, Håkon Ahrén Heløe. Bjørn Gunnar Ganger og Eva Haga Rogneflåten var ikke tilstede når bildet ble tatt.

God stemning

På stiftelsesmøtet var det tydelig at man har ambisjoner, ikke bare for eget parti, men også for den nye stor kommunen.

– Det er god stemning i det nye styret og med styremedlemmer som har erfaring fra både nasjonal og lokal politikk skal vi gjøre Nordre Follo til en god kommune for innbyggerne. Årsmøtet vedtok en rekke politiske uttalelser både regionale og lokale saker., sier han, og fortsetter:

– Blant disse kan vi nevne krav om en ny klima- og miljøpolitikk for regionen og Nordre Follo, tiltak for å redusere bruk av deltid- og midlertidige stillinger i helsesektoren, noe som vil øke trivsel også for sykehjemsbeboere som får færre personer å forholde seg til, krav om "klart språk" fra det offentlige, spesielt i Nordre Follo, sier Burud.

Les også: Dagens rådmenn får nye roller i nye Nordre Follo kommune

– Det er også viktig for oss med satsing på ungdomsarbeid på Langhus, med bygging av en kunstisflate og ungdomsklubb for å ivareta de som ikke deltar i organisert idrett. Dette er tiltak som også vil dekke den sydligste delen av Oppegård, sier Burud.

ULTRALOKALT: I tillegg til Nordre Follo Arbeiderparti, vil det også bli et lokallag i Oppegård. Her ser du nyvalg leder for Nordre Follo Ap, Arild Burud, som gratulerer Oddbjørn Nesje som nyvalgt leder av Oppegård Arbeiderlag.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Ultralokalt lokal-lag

Oppegård Arbeiderparti gjenoppstår forøvrig også som lokallag:

Les også: Nordre Follo KrF er stiftet

På årsmøtet stiftet man nemlig Oppegård Arbeiderlag med Oddbjørn Nesje som leder.

– Vi oppfordrer alle til å ta kontakt med oss om saker de er opptatt av i nærmiljøet. I lokalpolitikken er det nemlig ingen saker som er for små eller for store. I Oppegård Arbeiderlag skal vi engasjere oss spesielt i de lokale sakene som for eksempel barnehage, skole, fritidstilbud for ungdom og eldreomsorg, sier Oddbjørn Nesje nyvalgt leder for det lokale Arbeiderpartilaget. 

Powered by Labrador CMS