Budsjettforslag

KOSTNADSREDUSERENDE OG VIKTIG TILTAK: – Det er viktig å lære barna å være trygge i vann, sier Aps varaordførerkandidat Oddbjørn Lager Nesje (41) og kommunestyrerepresentant Håkon Heløe (22), som foreslår å innføre gratis svømming for første- og andreklassinger med følge.

Slår ring rundt barn

Gratis svømming for de yngste barna og billigere SFO er blant Aps forslag til budsjettet for neste år.

Publisert

– Vi mener det er dyrt nok som det er å være småbarnsforelder i dag. Derfor foreslår vi flere kostnadsreduserende tiltak for dem som har barn i grunnskole, blant annet innføring av gratis svømming for første- og andreklassinger med følge, sier Aps varaordførerkandidat Oddbjørn Lager Nesje (41) fra Kolbotn.

Oppegårds politikere jobber i disse dager med kommunebudsjettet som rådmannen la frem 22. oktober.

      Ap foreslår:

  • Gi 1. og 2. klassinger med følge gratis inngang i kommunens svømmeanlegg.
  • Fryse SFO-satsene på dagens nivå.
  • Styrke barnehagebudsjettet med midler fra innsparingstiltak.
  • Skjerme områdene skole, kvalifisering og barnevern, samt kultur og fritid for kutt.
  • Starte prosjektering av tursti rundt Tussetjern.
  • Gjenåpne Generasjonsparken ved å etablere den syd for Rådhuset i 2019, samt gjøre den ungdomsvennlig gjennom for eksempel bygging av basketbane.
  • Vil finansiere tiltakene gjennom å øke fra effektiviseringskravet i kommunebudsjettet fra 1 prosent til 2 prosent (unntatt skole, kvalifisering og barnevern samt kultur og fritid).

Rådmannens forslag skal behandles i formannskapet onsdag 14. november og i kommunestyret mandag 10. desember.

Foreslår billigere SFO

Lager Nesje sier Ap går til valg på å prioritere barn og unge, og foreslår nå flere tiltak for å styrke oppvekstprofilen i kommunebudsjettet.

– Vi ønsker også billigere SFO enn det rådmannen foreslår. Ved å fryse SFO-satsene på dagens nivå vil familiene slippe prisøkningen neste år, sier han.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at rådmannen har foreslått å øke SFO-prisen med 2,8 prosent fra 1. august 2019. Prisen for en ordinær SFO-plass vil for eksempel øke fra dagens 3.278 kroner til 3.370 kroner. 

I Ski er det foreslått en økning  for en ordinær SFO-plass fra dagens 2.800 kroner per måned til 3.100 kroner fra august 2019, som en tilnærming til Oppegårds prisnivå i forbindelse med kommunesammenslåing.

Tursti rundt Tussetjern

FORSLAG: Ap foreslår å etablere Generasjonsparken på denne parkeringsplassen som ligger syd for rådhuset.

Aps kommunestyrerepresentant Håkon Heløe (22) sier de tar på alvor at mange foreldre har en knapp økonomi og at kostnadsbildet kan bli krevende dess flere barn som inngår i husholdningen. Han mener det også er viktig å etablere flere lavterskeltiltak.

GENERASJONSPARKEN: I dag ligger Generasjonsparken like ved Kolben kulturhus, men den skal flyttes til Tangen, ifølge den såkalte sentrumsplanen.

– Vi ønsker blant annet å starte prosjektering av tursti rundt Tussetjern i samarbeid med Ski kommune, sier han.

Ap foreslår også å gjenåpne Generasjonsparken ved å etablere den syd for rådhuset i 2019, samt å gjøre den ungdomsvennlig gjennom for eksempel bygging av basketbane.

 

Vil sikre barnehagetilbud

Ap ønsker også å styrke barnehagebudsjettet på grunn av større behov for plasser til de yngste. Det skjer etter at rådmannen i budsjettforslaget har sagt: «det kan bli for lite penger til å sikre de aller yngste barnehageplass neste år».

– Vi ønsker å redusere risikoen for at de yngste ikke får barnehageplass og har derfor bedt rådmannen om å frigjøre midler til dette formålet gjennom effektiviseringstiltak, sier Heløe.  

Les også: Må spare 184 millioner på fire år

Powered by Labrador CMS