Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

BLE OVERRASKET: Arbeiderpartiets politikerektepar Dag Johnsrud (på bildet) og Aps gruppeleder i Oppegård, Merete Bellingmo, ble veldig overrasket da de fikk vite om samarbeidet mellom Høyre og Ap i Nordre Follo.

– Trodde det var en spøk

Arbeiderpartiets politikerektepar Dag Johnsrud og Merete Bellingmo ble veldig overrasket da de fikk vite om samarbeidsplaner mellom Høyre og Ap.

Publisert

– Da jeg fikk en melding om dette på Messenger, ble jeg veldig overrasket. Jeg trodde først det var en spøk, sier Dag Johnsrud, som var aktiv i lokalpolitikken (Ap) i 16 år før han gikk ut i 2011.

POLITIKEREKTEPARET: Merete Bellingmo og Dag Johnsrud fra Arbeiderpartiet.

Han påpeker at det eventuelle samarbeidet med Høyre blir veldig utradisjonelt, i hvert fall for Oppegård.

– Dette er realpolitikk. Det er viktig for oss å få et gjennomslag for vår politikk, så jeg regner med at Ap har nå hatt mye sondering og gjørt et ærlig forsøk på et rødgrønt samarbeid, men at sentrumsgrupperingen har hatt for store ambisjoner som ikke kunne nås, sier Johnsrud.

"Overraskende for meg. Kanskje en dag for refleksjon hos sentrumskameratene?" har han skrevet i kommentarfeltet på Facebook-siden til Oppegård Avis i dag.

Bryter valgløftet

– Dette er realpolitikk.

Dag Johnsrud (Ap)

Like før valget spurte Oppegård Avis ordførerkandidat Hanne Opdan (Ap) om den eventuelle koalisjonsavtalen. Da sa hun at det ikke var aktuelt å være i koalisjon med H, Frp og Liberalistene.

Oppegård Avis har nå spurt Hanne Opdan om å forklare årsaken til at Ap velger å samarbeide med H allikevel, og om det blir riktig ovenfor Aps velgere at Ap velger å bryte valgløftet om det rødgrønne samarbeidet så tidlig.

"Vårt utgangspunkt og mandat har hele tiden vært å fortsette sentrum-venstre-samarbeidet vi har hatt i Ski de siste fire årene. Disse samtalene førte ikke frem. Utover det har vi ingen kommentarer frem til saken er behandlet i vårt medlemsmøte  på mandag", skriver Opdan i en e-post til Oppegård Avis.

Ektefelle til Dag Johnsrud og gruppeleder for Oppegård Arbeiderparti, Merete Bellingmo, ble også veldig overrasket da hun fikk vite om samarbeidsplanene med Høyre.

– Tror du at velgerne som stemte på Ap for å hindre at Høyre kommer til makten i Nordre Follo, føler seg nå lurt?

– De er nok sikkert overrasket som mange andre, sier Bellingmo.

"Har blitt mer og mer like"

Helene Madsen Skjemstad er en av dem som ikke har blitt overrasket over samarbeidet mellom Høyre og Arbeiderpartiet.

"At Høyre og Ap har blitt mer og mer like har pågått lenge. I dag er det nesten ingen forskjell mellom dem", skriver hun på Facebook-siden til Oppegård Avis.

Oppegård Avis har spurt gruppelederen i Oppegård Arbeiderparti om det virkelig er så lite forskjell mellom Ap og Høyre lokalt.

– Både vi og Høyre ønsker tryggheten i styringen, og vi har flere eksempler på at vi kan treffe hverandre på noen enkelte saker, men vi har ulike verdier og hovedprinsipper som skiller oss mye. De store skillelinjene vil du blant annet se i saker som handler om salg av kommunale eiendommer, utbyggingen på Svartskog og den grønne politikken ellers, sier Merete Bellingmo.

Hun vil nå ikke kommentere saken ytterligere, men sier at uansett utfallet av medlemsmøtet førstkommende mandag, blir det heftige diskusjoner om disse og de andre sakene i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS