VARAORDFØRERKANDIDAT: Den 21. juni ble Oddbjørn Nesje valgt som Arbeiderpartiets varaordførerkandidat til kommunevalget i Nordre Follo neste år.

Klar for å steppe inn

– Det er på høy tid med et politisk skifte i Oppegård. Vi trenger sultne politikere som står på for innbyggernes interesser, sier varaordførerkandidat Oddbjørn Nesje (41) i Nordre Follo Arbeiderparti.

Publisert

I slutten av juni ble 41-åringen fra Kolbotn enstemmig valgt som Arbeiderpartiets varaordførerkandidat til kommunevalget i Nordre Follo neste år. Ordfører i Ski, Hanne Opdan (Ap), ble valgt som ordførerkandidat på det samme medlemsmøtet.

Oddbjørn Nesje flyttet til Kolbotn for bare to år siden. Han er leder av Oppegård Arbeiderlag og har lang fartstid i arbeiderbevegelsen, med viktige tillitsverv i AUF og Ap før han kom til Oppegård.

41-åringen har jobbet som bartender, miljøarbeider, butikkmedarbeider, politisk rådgiver for Røde Kors og for byrådet i Bergen. Per i dag jobber han som leder for samfunnskontakt i Redningselskapet.

Tillitserklæring

– Jeg vil jobbe for en kommune der menneskene opplever åpenhet, omsorg og kunnskap, sier Nesje.

Han mener innbyggerne i kommunen bør inkluderes i dag-til-dag-politikken fordi deltakelse er viktig for lokaldemokratiet.

BRENNER FOR BARN: Sammen med Håkon Heløe (Ap) har Nesje engasjert seg i Kolbotn skole-saken. Den ble først omtalt i Oppegård Avis i juni.

– De siste ukene har vi sett flere lokale saker som viser manglende åpenhet og inkludering der ordføreren og kommuneadministrasjonen ikke har tatt tak i problemene, sier Nesje og viser til saken om publisering av postlistene, den såkalte kloakksaken og saken om Kolbotn skoles midlertidige lokaler.

– Lokal ombudsmann

41-åringen brenner også for barn og unge.

– Det er naturlig for meg som småbarnsforelder. Barna er kommunens fremtid. Barnehager og skoler bør derfor ikke være salderingsposter. Vi vil prioritere å ruste opp skolene og gi alle barn, uavhengig av bakgrunn, en trygg og god oppvekst gjennom en skole tuftet på varme og kunnskap.

Nesje oppfordrer folk til å ta kontakt med ham.

– Som lokal ombudsmann er jeg helt avhengig av at folk kommer med innspill og gode forslag, sier han.

Fakta om Oddbjørn Nesje:

  • 41 år gammel, bosatt på Kolbotn.
  • Gift, har to barn.
  • Leder samfunnskontakt i Redningsselskapet.
  • Har mastergrad i administrasjon- og organisasjonsvitenskap (UIB).
  • Ble i juni valgt som varaordførerkandidat for Nordre Follo Arbeiderparti.

Les også: – Si adjø til lekser

Powered by Labrador CMS