ENGASJERT: Fatima Valdes Haugstveit er fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og engasjert i lokale saker.
ENGASJERT: Fatima Valdes Haugstveit er fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og engasjert i lokale saker.

– Nei til salg av Oppegård

– I alle dager, er det mulig? Spørsmålet kommer fra fylkestingsrepresentant Fatima Valdes Haugstveit.

Publisert

I alle dager, er det mulig? Det tenkte jeg når jeg så at Oppegård kommune skulle behandle salg av 37 eiendommer. Ja det var mulig. 10 dager senere vedtok Høyre med sine samarbeidspartier å selge 22 av dem.

Mange i samme båt

Mange kommuner er i samme situasjon. Jeg hører ofte folk si at det er ikke er forskjell mellom partiene, men dette viser en stor forskjell.

Legg merk til hvem som styrer disse kommunene som selger unna mange offentlig eiendommer. For meg virker det som høyresiden setter ideologiske prinsipper foran langsiktige fornuftige løsninger.

Les også: – Jeg er provosert!

Noe om min kommune. Oppegård kommune med grense mot Oslo har vært styrt av et høyreflertall i over 50 år.

Trist

SKAL SELGES: Sofiemyrhallen er et av byggene kommunen ønsker å kvitte seg med..
SKAL SELGES: Sofiemyrhallen er et av byggene kommunen ønsker å kvitte seg med..

Det er trist å se hvordan verdiene forsvinner fra alminnelig skattebetalere. Det skal de nærmeste årene bygges tusenvis av boliger i kommunen.

Det gjør at vi trenger areal til skoler og barnehager. Kommunen kommer i fremtiden til å trenge å kjøpe tilbake det samme areal som nå selges, til antakelig mye høyere priser. 

Les også: – Stopp støyen, ikke beredskapen

Hvem er det som kommer til å betale dette? Jo, det er skattebetalerne og de som skal flytte inn i nye boliger, som antakelig får enda høyere priser. Det blir enda vanskelig for mennesker med alminnelig inntekt å komme seg inn på boligmarkedet i Oppegård.

Det virker for meg som Høyre nærmest har fått en besettelse i at det offentlig skal selge unna offentlig eiendommer. Til tross for at dette er dårlig økonomi for kommunen på sikt. Vi i Arbeiderpartiet sier nei til salg av Oppegård og oppfordrer kommunens styrende politikere til å tenke seg om på nytt.

Powered by Labrador CMS