VERN: – Denne lekeplassen er et typisk eksempeol på noe vi vil verne, sier Håkon Heløe (t.v.), Oddbjørn Lager Nesje og Merete Bellingmo.

– Denne lekeplassen er et typisk eksempel på noe vi vil verne

De vil etablere et sammenhengende parkområde i Kolbotn sentrum. Arbeiderpartiet har bestemt seg for hva de sier ja og nei til om de kommer til makta etter valget.

Publisert

Arbeiderpartiet vil ta boligpolitikken tilbake til folket og lanserer nå en plattform for videre arbeid med kommuneplanen. I en uttalelse vedtatt på medlemsmøte i Oppegård Arbeiderlag nylig fremkommer det blant annet at Arbeiderpartiet vil bygge ut et sammenhengende parkområde i Kolbotn sentrum. De sier nei til salg av lekeplassen i Dalsveien og nei til utbygging av Rikeåsen.  

– Det inntrykket vi har, er at det høyrestyrte Oppegård prøver å finne alle muligheter som finnes til å selge eiendommer. Utbyggingspolitikken har sporet av, og dette vil vi

ta tilbake og si nei til salg av fellsskapets eiendom i byrommene, sier varaordførerkandidat Oddbjørn Lager Nesje.

– En eller annen plass i kommunen må vi prioritere å bygge boliger som folk flest har råd til å kjøpe.

Oddbjørn Lager Nesje, varaordførerkandidat, Ap

Grønne lunger

Han møter Oppegård Avis på lekeplassen i Dalsveien sammen med partikollegene Merete Bellingmo og Håkon Heløe.

– Denne lekeplassen er et typisk eksempel på noe vi vil verne. Vi vil ha grønne lunger. Det samme gjelder skogen på Rikeåsen, sier Lager Nesje.

Varaordførerkandidaten bor selv på Ormerud, et nabolag der kommunen har foreslått å bygge ut Rikeåsen og selge eiendommen i Dalsveien, hvor det nå er lekeplass.

– Jeg merker engasjementet på kroppen som beboer på Kolbotn og Ormerud - et område med sterk fortetting. Det er på tide at kommunen tenker seg nøye om i veien videre nå som kommuneplanen snart skal behandles, sier Lager Nesje.

Sosial boligpolitikk

Den nye varaordførerkandidaten til Arbeiderpartiet etterlyser også en mer sosial boligpolitikk. Han sier Arbeiderpartiet vil ta boligpolitikken tilbake til folket og lanserer nå en plattform for videre arbeid med kommuneplanen.

– Vi ønsker mindre høyrepolitikk og sier derfor nei til salg av kommunal eiendom og ja til fellesskapsløsninger.

– Hva betyr dette mer konkret?

– Dette innebærer at vi vil bygge flere ungomdsboliger i kommunen. Det skal også bli en reell satsing på sosial boligbygging, der vi bygger et variert tilbud av ulike boligtyper, som en borettslagsløsning eller lignende, sier Lager Nesje.

– En eller annen plass i kommunen må vi prioritere å bygge boliger som folk flest har råd til å kjøpe, sier Lager Nesje.

Mer park

Merete Bellingmo forteller at Oppegård Arbeiderlag tok en grundig diskusjon på hvordan de skulle løse sentrum.

FREMTIDENS SENTRUM: Slik ser Arbeiderpartiet for seg at rådhusparken kan bli utnyttet i fremtiden.

– Det ene er at rådhusparken bør bli enda større. Dette er en åpen og fin tomt. Noen skritt unna så er du nede på Jan Baalsruds plass. Fra der kommer du til en stor, vakker bypark, ikke med et vannspeil, men faktisk med et vann. Det er det ikke mange som har, sier Bellingmo.

PS! Saken fortsetter under bildet!


Hålkon Heløe er medlem av livsløpsutvalget og på 6. plass foran høstens valg.

– Rådhusparken har så stort potensiale til å bli et sted vi kan få masse aktivitet. Bocciabane og sandvolleyball er gode eksempler på hva det kan bli. Det dårlige alternativet er å bygge en boligblokk, men hvem vil sitte i en park hvor andre sitter over og ser ned på deg?

Bellingmo poengeter at den nye svømmehallen vil være svært viktig for folkehelsen.

– Den må ligge i sentrum og vil skape mange svært positive ringvirkninger. En svømmehall vil også skape et naturlig støyvern fra godstrafikken på jernbanen, sier Bellingmo.

Powered by Labrador CMS