KLAR TALE: Oddbjørn Lager Nesje mener virkelighetens Nordre Follo er betydelig bedre enn det bildet høyresiden forsøker å tegne.
KLAR TALE: Oddbjørn Lager Nesje mener virkelighetens Nordre Follo er betydelig bedre enn det bildet høyresiden forsøker å tegne.

– Et retningsvalg for Nordre Follo

Fortsatt er det mange velgere som ikke har bestemt seg i kommunen vår. Her gjør APs varaordførerkandidat Oddbjørn Lager Nesje sitt for å kapre noen av dem.

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger.

Nylig ble jeg og andre lokalpolitikere oppfordret av Oppegård Avis til å markedsføre politikken vår i større grad. Jeg kan ikke annet enn å takke for at dere spiller ballen over til oss. For oss er jo det en gavepakke nå i valgkampen all den tid vi kjemper om spalteplass i media! 

Da vil jeg gjerne starte med å rose alle mine politikerkollegaer fra alle partier for en formidabel innsats for lokaldemokratiet de siste ukene. Det er motiverende og imponerende å oppleve hvor høyt engasjementet er i kommunen vår. Selv har jeg vært i flere debatter, stått på stand og gått på husbesøk for å treffe velgere. Det er ingenting som inspirerer mer for oss politikere enn å snakke direkte med velgerne. Å få tilbakemeldinger og innspill på jobben vi gjør er svært viktig, fordi vi da forstår bedre hvilke behov som finnes i lokalsamfunnet. Dette tar vi selvsagt med oss videre når vi skal prioritere. 

Jeg er gruppeleder og varaordførerkandidat for Arbeiderpartiet. Ivrige lesere av Oppegård Avis kjenner meg kanskje fra spalten «Slik har vi det nå» i avisen, der jeg og andre skriver litt om livet på Kolbotn. Selv bor jeg på Nedre Ormerud sammen med min kone og våre to barn som begge går på Kolbotn skole. Jeg jobber til daglig med å redde liv og berge verdier i Redningsselskapet, jeg er hjelpetrener for gutter 2016 i Kolbotn IL fotball og jeg elsker jakt og friluftsliv sammen med familien.

– En thriller

Men det er ikke bare jakt som er i høysesong nå. Det er også til de grader i lokalpolitikken - og for en thriller av en valgkamp det har blitt i Nordre Follo! Nå er det bare få dager igjen til valget og vi kan trygt si at det er to klart definerte blokker som kjemper mot hverandre: den rødgrønne siden som styrer i dag, og den mørkeblå siden som ønsker å ta over. La oss se litt nærmere på blokkene og hva som skiller dem. 

Fortsatt er det mange velgere som ikke har bestemt seg i kommunen vår. Kanskje det kan hjelpe å reflektere litt over forskjellene mellom de to blokkene i lokalpolitikken - den rødgrønne og den mørkeblå, og hvilken side i politikken du står på. Til syvende og sist er det nemlig vi velgere som bestemmer hvem som skal styre kommunen. 

Selv tilhører vi i Nordre Follo Arbeiderparti den rødgrønne siden. De siste fire årene har vi styrt kommunen sammen med Senterpartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti, KrF (senere Uavhengig) og Miljøpartiet de Grønne. Denne koalisjonen ble etter hvert hetende Flertallspartiene, mens den andre blokken med Høyre, Fremskrittspartiet og Pensjonistpartiet fikk navnet Mindretallspartiene. 

Nordre Follo Arbeiderparti går til valg på å fortsette det rødgrønne styret sammen med de andre flertallspartiene. I inneværende periode har sikret en trygg økonomi i kommunen vår og styrt etter en samarbeidsplattform med følgende sju hovedsaker: 

1. Nært og nyskapende lokaldemokrati

2. Klima og miljø - vår tids største utfordring

3. Landets beste oppvekstkommune

4. Styrking av frivillighet, kultur og idrett

5. Bærekraftig helse- og eldreomsorg

6. Bedre kår for næringslivet og arbeid til alle

7. Et åpent og inkluderende Nordre Follo

– Din stemme blir avgjørende

Dette er hovedsaker vi har fulgt opp på en god måte og som vi ønsker å fortsette å jobbe med i neste periode. Det blir et særdeles jevnt valg i kommunen vår og det er bare ett til to mandater som skiller de to blokkene på de siste meningsmålingene. Det betyr at din stemme blir avgjørende for hvem som skal styre kommunen - de rødgrønne eller de mørkeblå. Det største partiet i den rødgrønne blokken er Arbeiderpartiet, mens Høyre dominerer i den mørkeblå. 

Her er fire eksempler på viktige politiske forskjeller:

  1. Privatisering og arbeidsliv. Vi i Arbeiderpartiet vil prioritere offentlige, universelle helse- og omsorgstjenester, mens Høyre vil åpne døren for private leverandører av velferdstjenester. Det skaper risiko for kommunale arbeidsplasser og offentlige ansattes lønns- og pensjonsvilkår, slik Fagforbundet advarte mot i et innlegg i ØB 4. september.

  2. Skole. Vi ønsker at barna våre skal gå på en sterk, offentlig fellesskole. Vi sier nei til private skoler mens Høyre ønsker seg etablering av flere private skoler, og sa blant annet ja til etablering av en privatskole inne på Kolbotn skole.

  3. Areal og utbygging. Vi har etablert arealnøytralitet som prinsipp, og kommunen har vunnet priser for en offensiv politikk på området, mens Høyre er mer liberale og vil blant annet ha monstertårn på Kolbotn, de stilte spørsmålstegn ved arealnøytralitetspolitikken og stemte mot kommuneplanen der dette prinsippet er knesatt. 

  4. Strandsone og kyststi. Vi ønsker å ivareta allemannsretten og bygge ut kyststien mens Høyre generelt er mer liberale for å gi grunneiere dispensasjon for bit-for-bit-utbygging i strandsonen, noe som skaper uforutsigbarhet og går ut over fellesskapet og natur.

Svartmaling fra høyresiden

I flere innlegg den siste tiden har det vært mange innlegg fra høyresiden på trykk om hvor ille det står til i Nordre Follo. Jeg kjenner meg ikke igjen i denne svartmalingen av kommunen vår, i en virkelighetsbeskrivelse hvor man skulle tro at alt går i motbakke.

Virkeligheten er en helt annen, slik for eksempel Østlandets Blad presenterte det i en artikkel forrige uke der det fremkommer av en undersøkelse Infact har utført at “to av tre innbyggere i Nordre Follo anbefaler andre å flytte til kommunen.” 

Faktum er at næringslivet går godt - vi har fått 2.045 nye jobber i Nordre Follo de siste to årene, viser nye tall fra SSB. Og ikke minst har vi klatret på kommunebarometeret. Nå er Nordre Follo kommune blant Norges 16% beste kommuner! Vi kom på 58. plass blant landets 356 kommuner - opp 15 plasser fra i fjor- det er det all grunn til å være stolte av.

Samtidig er det forbedringspotensial på enkelte områder. Og vi i Arbeiderpartiet utålmodige. Vi vil videre og har for perioden 2023-2027 vedtatt et offensivt program om hvordan vi vil fortsette å utvikle kommunen med satsing på blant annet en god eldreomsorg, gode barnehager og skoler og en trygg offentlig, universell og felles velferd for alle innbyggerne i kommunen. 

Vi oppfordrer alle til å bruke stemmeretten ved valget, at du stemmer på oss i Arbeiderpartiet, og velger rødgrønn side i lokalpolitikken for fortsatt rødgrønt styre! 

Oddbjørn Lager Nesje

Gruppeleder og varaordførerkandidat for Arbeiderpartiet 

Powered by Labrador CMS