FARGERIKT: Marthe Sveen Edvardsen foran to av kunstverkene som nå er utstilt i rammeverkstedet hennes. Til venstre et bilde av Oppegård-kunstner Stine Vogt, og til høyre et kunstfoto av  Cecilie Irene Steinaa.
FARGERIKT: Marthe Sveen Edvardsen foran to av kunstverkene som nå er utstilt i rammeverkstedet hennes. Til venstre et bilde av Oppegård-kunstner Stine Vogt, og til høyre et kunstfoto av Cecilie Irene Steinaa.

Utvider med kunstsalg

I fjor tok hun over rammeverkstedet Artwork. Nå utvider Marthe Sveen med å formidle kunst fra lokalene ved Skiveien.

Publisert

Hun er utdannet kunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo. Marthe Sveen Edvardsen (37) har hele veien hatt en drøm om å drive sitt eget rammeverksted. I fjor fikk hun muligheten og takket ja til å overta lokalene til Artwork ved Skiveien da John S. Allan ble pensjonist.

– Jeg stortrives i disse lokalene. Det tok meg et halvt år å bli husvarm her. Nå går mye på skinner, og da tenker jeg det er på tide å utvide bittelitt, sier Marthe Sveen

Edvardsen.

– Det var vært i tankene mine helt siden jeg tok over i fjor sommer.

Marthe Sveen Edvardsen

Formidlingssalg

I tilegg til å ramme inn på bestilling, starter Edvardsen nå med formidlingssalg av kunst.

– Det var vært i tankene mine helt siden jeg tok over i fjor sommer. Jeg ønsker å formidle både lokal kunst, men på sikt også kunstnere som ikke bor i distriktet.

Marthe Sveen Edvardsen har bestemt seg for å starte i det små. Da Oppegård Avis besøkte verkstedet var hun i gang med å ramme inn et bilde av fotokunstneren Cecilie Irene Steinaa. Hun har spesialisert seg på undervannsfotografering.

– I tillegg får jeg inn bilder fra min gamle medstudent Alf Christian Løland Hvaring, som er grafikk-kunstner. Fra det lokale kunstmiljøet i Oppegård har jeg fått inn noen nydelige bilder av Stine Vogt, forteller Edvardsen - som mener disse tre kunstnerne vil være en veldig fin start på prosjektet hennes med å utvikle Artwork også til et galleri.

Strikke-kunst

– På sikt håper jeg også å få plass til arrangementer og utstillingsåpninger her, men innrammingen vil fortsatt være hovedgeskjeften her i lokalet.

NØYAKTIG: Marthe Sveen Edvardsen er svært nøyaktig når bilder skal rammes inn.
NØYAKTIG: Marthe Sveen Edvardsen er svært nøyaktig når bilder skal rammes inn.

PS! Saken fortsetter under bildet!


Etterspørselen etter innramming er svært god, ifølge Artwork-driveren. Gjennom hele fjoråret fikk hun daglig nye oppdrag fra den voksene kundegruppen.

Hennes egne kunstnerferdigheter har begrenset seg til å tegne sammen med datteren hjemme ved kjøkkenbordet. Mer har hun ikke tid til.

– Jeg tar toget fra Oslo til Kolbotn hver dag. Pendlertiden bruker jeg til å produsere kunst med strikkepinnene, sier Marthe Sveen Edvardsen med et smil.

Powered by Labrador CMS