VIL HJELPE: Astrid Therese Aune fra Tårnåsen vil bidra til de ukrainske krigsofrene. Her avbildet med noen av varene hun vil auksjonere bort.

– Håpet er å inspirere andre

Astrid Therese Aune (67) håper hennes spontane auksjon kan hjelpe krigsofrene i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Som mange andre har Aune fulgt situasjonen i Ukraina tett de siste ukene. Bildene er vonde og historiene om mennesker på flukt gjør inntrykk. Nå vil hun gjøre noe.

– Jeg har kjøpt mange fine ting, blant annet på Jernia på Kolbotn, til kjøkken og matlaging. Alt jeg har kjøpt har vært nedsatt til rundt halvparten av utsalgspris. Jeg har kjøpt dem fordi jeg vil auksjonere dem bort, til inntekt for Ukraina, sier Aune.

I lengre tid har hun forsøk på egen hånd, men nå prøver hun med hjelp av lokalavisen.

– Jeg har gjort ulike forsøk på Facebook-veggen min gjentatte ganger, men det er null respons. Da må jeg tenke nytt. Jeg har allerede gitt en del egne penger til Røde Kors, men jeg vil gjerne bidra til mer. Derfor ser jeg for meg en auksjon hvor alt overskuddet går til Røde Kors, sier hun entusiastisk.

NB: Se bilde av varene under.

Håper på bud

Aune tar seg av alt det praktiske på egen hånd, sørger for at budene går riktig for seg og sender hele overskuddet til vår lokale Røde Kors-gruppe. Aune har tatt bilde av alle varene og skrevet opp kjøpsprisen ved siden av. Den som har høyeste bud innen 31. mars, ved midnatt, får tilslaget.

Har du lyst på noen av de flotte varene og samtidig støtte en god sak, så sender du bud til Aune på telefon 911 30 773.

– Hvorfor gjør du dette?

– Jeg MÅ! Jeg kan ikke sitte her og vite at jeg har det trygt og godt, har et flott liv, mange interesser og gode ting å delta på, samtidig som jeg ser de enorme lidelsene til det ukrainske folket. Jeg tenker på familiefedrene som blir igjen for å kjempe, de ikke vet om de ser igjen familien sin, eller de gamle og syke, som ikke kan flykte, sier hun.

Vil inspirere

Nå håper hun på mange bud.

– Jeg er helt sikker på at det finnes mange hjertegode mennesker i Nordre Follo. Som med glede kjøper en av disse tingene. Jeg er kun ute etter å gjøre noe godt, men jeg håper jeg kan bidra til å inspirere andre. Jeg krysser fingrene, og lykkes vi, blir det flere aksjoner.

Powered by Labrador CMS