KOM PÅ OVERRASKELSESBESØK: Kunstner Aune Sand (t.h.) tok med seg flotte gaver til de ansatte og beboerne ved Greverud sykehjem denne uken. Det ble satt pris på! Nå skal kunstverkene til Vebjørn Sand og Marianne Auli pryde veggene ved sykehjemmet.

Aune Sand overrasket sykehjemmet med fantastisk gave!

Kunstneren kom på besøk og hadde med seg både bilder og flotte designerkopper til de ansatte og beboerne på Greverud sykehjem!

Torsdag den 30. mars var både nyttårsaften, julaften og bursdag på samme dag for beboere og ansatte ved Greverud sykehjem!

Kunstneren Aune Sand kom på besøk, og han hadde med seg flotte gaver til sykehjemmet. Kunsteren overrasket med ikke mindre enn tolv bilder signert Vebjørn Sand og Marianne Aulie.

Les også: Aune Sand kommer på overraskelsesbesøk til Oppegård!

I tillegg fikk sykehjemmet kunstkopper som skulle være til det som kunstneren omtalte som "flotte ansatte som står på hver dag".

KOM PÅ OVERRASKELSESBESØK: Kunstner Aune Sand (t.h.) tok med seg flotte gaver til de ansatte og beboerne ved Greverud sykehjem denne uken. Det ble satt pris på! Nå skal kunstverkene til Vebjørn Sand og Marianne Auli pryde veggene ved sykehjemmet.

Takknemlig

Gaven ble satt stor pris på av det lokale sykehjemmet.

– VI visste ingenting om dette på forhånd. Jeg satt tilfeldigvis i resepsjonen da det kom inn en mann jeg dro kjensel på. Da han fortalte hva han hadde planlagt, ble vi både rørt og utrolig stolte. Det er ikke akkurat hverdagskost at noen kommer innom med en slik gave som dette, sier virksomhetsleder Vibeke Harr ved Greverud sykehjem.

Kunstneren tok seg god tid under besøket, og snakket med både beboere og ansatte. 

På spørsmål om hvorfor akkurat et sykehjem ble valgt som mottaker av den flotte gaven, fortalte kunstneren at han ønsket å sette pris på alt det gode arbeidet som gjøres for de eldre ved lokale sykehjem. 

– Det ble veldig sterkt. Dette er flotte bilder som alle har en historie.Det ble en veldig positiv opplevelse på flere måter dette for oss, og det at Sand tok seg så god tid og valgte oss for denne fantastiske gaven, er veldig stort, sier Harr.

Bildene skal nå pryde veggene på sykehjemmet. 

– Vi skal finne flotte plasser å henge dem opp, og vi skal ha en markering på sykehjemmet blant annet med de flotte koppene som de ansatte har fått. Dette betyr virkelig mye for oss, både som beboere og ansatte, sier Harr. 

Blir i Oppegård noen dager

Det er ikke bare Greverud sykehjem som kan glede seg over kunstnerens nærvær i disse dager.

I dag, fredag 31. mars, kommer Aune Sand til Kolben. Med seg har han "pop-up" utstillingen "Individets valg" som består av Vebjørn Sands malerier de siste tiårene.

– Utstillingen "Individets valg" stilles ut i sin fulle bredde for å vise hva han brukt livet på. Bildene har hengt på veggen i galleriet vårt i New York, og noen er innkjøpt av noen av de fremste kunstmalerne i verden ifølge New York Times. Nå synes vi det er på tide å reise rundt og vise de flotteste maleriene og kunstverkene hans. "Pop-up" senker terskelen for mennesker å se kunst, sier en entusiastisk Aune Sand. 

Les også: Aune Sand popper opp i Oppegård!

Kolben blir den 28. "pop-up" utstillingen og Sand og teamet hans gjør all jobben selv og er også tilstede for å fortelle om kunsten.

KOPPER TIL DE ANSATTE: Aune Sand overrakte flotte kunstnerkopper til de ansatte ved sykehjemmet.

–  Vi har reist uavbrutt i to år og vi gjør all jobben selv. Vi rigger opp, frakter maleriene og er til stede selv og forteller om bildene og møter mennesker og takker for den fantastiske støtten gjennom 35 år, som har gitt oss muligheten til å satse så tungt internasjonalt og jobbe med kunst, sier Sand. 

NYDELIGE BILDER: De tolv bildene er flotte motiver, signert Marianne Auli og Vebjørn Sand.

 

Powered by Labrador CMS