EN SKAL TIDLIG KRØKES: Annette Jørgensen og lille Zoe drar i gang «mor og barn»-trening på Trollåsen.

Treningstid for mor og barn

– Riktig opptrening etter fødsel gjør livet som nybakt mor mye enklere, ifølge Anette Jørgensen. Nå starter hun opp «mor og barn»-trening på Puls på Trollåsen. Med på treningsmatta er lille Zoe (3 mnd.).

– Riktig opptrening etter fødsel gjør livet som nybakt mor mye enklere, ifølge Anette Jørgensen. Nå starter hun opp «mor og barn»-trening på Puls på Trollåsen. Med på treningsmatta er lille Zoe (3 mnd.).

– Graviditet og fødsel er en påkjenning for kroppen. Tiden etterpå kan også være tøff, men det finnes en kur; og det er trening, riktig trening, sier Anette Jørgensen.

Som mangeårig personlig trener og instruktør på Puls Follo, har hun masse erfaring med fysiologi og trening. For tre måneder siden ble hun også mor for første gang, til lille Zoe.

Nå skal de to veilede, trene opp og delta sosialt sammen med andre nybakte mødre og babyer, i et lavterskeltilbud på Puls Trollåsen.

Bekkenbunnen

– Kvinner er i forskjellig form etter en fødsel, og de vil ha forskjellig behov. Gjennom «mor og barn»-treningene skal vi sørge for at alle blir trygge i treningen og at de gjør de rette øvelsene, sier Anette.

Mage- og ryggmuskulaturen, samt bekkenet, er områder som trenger å styrkes etter fødsel.

– Det blir mye fokus på opptrening av bekkenbunnen. Her er det viktig å ha kontroll når man går over til nye aktiviteter som å bære og løfte babyen, og ikke minst amme, sier Anette.

Maks seks per trening

«Kurs-treningen» er for mødre som har babyer fra seks uker og frem til de begynner å gå. Babyen er med, og kan enten kose seg på en matte eller sove i vogna.

– Vi er maks seks mødre pr. gruppe, og vi har god plass til alt fra trening til mating. Det sosiale blir en viktig del av samlingene, sier Anette.

Hun og Puls setter nå opp kjøreplan for faste kurs langt frem i tid. Første runde med «mor og barn»-trening begynner 21. april. Et kurs består av seks samlinger.

Interesserte kan kontakte Anette direkte: anette.jorgensen@pulsfollo.no

Powered by Labrador CMS