RIM OG REGLER: Katrine Flaa får lett oppmerksomheten hos de aller minste under babysangen.

– Babysang bygger vennskap

Et lite arrangement som babysang kan bety mye for mange i spesielle tider.

Publisert

I vår har kirkemusiker Katrine Flaa flyttet den ukentlige babysangen utendørs utenfor kirken på Sofiemyr. Slik kunne de arrangere i tråd med smittevernreglene, i hvert fall frem til den siste nedstengingen.

Nå har også babysangen pause frem til de siste tiltakene forhåpentlig er over 16. april.

Bygge nettverk

Oppegård Avis besøkte babysangen noen uker før siste nedstenging.

FAST GJEST: Marianne Fossum og lille Tomine (6 mnd) stortrives med babysang utenfor Sofiemyr kirke.

– Vi har flere målsettinger med babysang. Først og fremst lærer vi bort sanger, regler og danser som kan videreføres til barna. Det er skrevet mye nytt som passer veldig fint til babysang. I tillegg er babysang med på å åpne kirkedørene for folk som vanligvis kanskje ikke går så mye i kirken. Arrangementet er med på å gi kjennskap til kirken der de bor.

– Ikke minst har babysangen et sosialt aspekt. Dette kan være med å bygge nettverk i lokalmiljøet, og skape kjennskap og vennskap til andre i samme situasjon, sier Katrine Flaa, som i sin tid startet babysangen i Sofiemyr kirke da hun selv hadde små barn.

– Det begynte på frivillig basis da jeg hadde fått barn nummer tre. Jeg elsker barn, og kontakten du får med dem er veldig givende, både på et menneskelig og åndelig plan.

Sterk påvirkning

Flaa forteller at forskningen viser hvor sterk gjennomslagskraft musikk har, selv på de aller minste.

– Du når inn til mennesker på en helt annen måte med musikk enn gjennom ord. Her er det jo veldig mange nybakte mødre og fedre som kommer i en sårbar periode av livet. Da får musikken enda sterkere påvirkning også hos de voksne.

BETYR MYE: Theres Magnusson og lille Julian har stor glede av å gå på babysang i Sofiemyr kirke.

– Dette arrangementet er noe av det koseligste vi gjør, men vi ser også at det har stor verdi. Ikke bare for de små, men også for foreldrene.

Katrine Flaa forteller at koronatiden har gjort det enda mer spesielt for dem som får barn.

– Det meste av tilbud for nybakte foreldre har vært stengt ned det siste året. Da er det flere som blir ensomme og ønsker kontakt. Jeg leste det har vært 75 prosent mer fødselsdepresjoner det siste året enn tidligere. Derfor er tilbud som babysang viktig også som en brobygger.

– Betyr mye

Marianne Fossum (35) og Theres Magnusson (39) bor begge på Sofiemyr og har knyttet kontakt gjennom babysangen.

– For oss har dette arrangementet betydd utrolig mye. Vi har vært med helt fra starten, sier mødrene, som begge har babyer på seks måneder.

Denne våren ble det ukentlige arrangementene altså lagt utendørs. Kirken bestemte seg ettersom smittevernreglene har vært under jevnlig forandring.

Noen dager etter lokalavisens babysang-besøk ble koronatiltakene ytterligere innstrammet. Babysangen er, som så mye annet, satt på pause.

Følg med her i lokalavisen eller på kirkens nettsider når tilbudet starter opp igjen.

BOBLER OVER: Såpebobler er alltid en populær finale på babysangen.
Powered by Labrador CMS