SMARTE HODER: Tomas Muribø (f.v) og Magne Nordby Riise har teknikk som hobby. På Halloween i år serverer de digital skremsel fra smarthuset i Bakkeveien 11 D på Myrvoll. Tør du ringe på?

Skremmende smart Halloween

Vet du ikke hvor du skal legge Halloween-runden i år? Da skal du stikke innom Bakkeveien 11 D. Magne Nordby Riise og Tomas Muribø har skremselplanen klar, og haugevis med godteri.

Publisert

Hjemme hos Magne Nordby Riise på Myrvoll er alt smart. Han kan styre temperatur, musikk og svare på intercomen uavhengig av hvor han er i huset.

– Nå begynner huset å bli ganske smart. Vi har ikke stemmestyring ennå, men vi kan blant annet styre alt av lys, oppvarming og nedkjøling, samt passe på at dører og vinduer er lukket interaktivt, sier Riise.

Kompisen Tomas Muribø nikker annerkjennende. Hans hus begynner også å bli ganske smart, kan han fortelle.

Skremmende interaktiv

Onsdag 31. oktober, på Halloween, skal de to kompisene for femte gang skremme nabolaget med interaktive løsninger. Selv om de driver firmaet Kreativ Teknikk sammen, understreker de begge at dette bare er en hobby.

GODTERI TIL ALLE: Gutta lover at de som ringer på her på Halloween ikke skal gå tomhendte hjem.

– Det begynte da jeg bodde i Dalens Hage. Der var det mye barn, og jeg trenkte: Jeg har lyskastere og røykmaskin, jeg kan gjøre det litt morsomt når jeg pynter, sier Riise.

Siden har det eskalert, som det gjerne gjør når menn får være gutter, og i år blir det et skikkelig digitalt show i Bakkeveien 11 D, med lys, lyd og bilder.

– Fra vi begynte har det blitt adskillig mer digitalt, sier Muribø.

– I motsetning til Halloween-løypa som gikk på Sofiemyr, er dette mer et show. Det er ingen fysiske effekter, kun digitale kulisser. Vi vil ikke at folk skal komme og tro når de ser fasaden på døra, og tenke at de skal igjennom et spøkelseshus. Det er det ikke, understreker Riise.

Ut av kontrollrommet

Showet blir mye av det samme som i fjor, kan de to fortelle, men elllers vil de ikke si for mye.

BRANN: – I fjor trodde noen på andre siden av dalen her at det var brann, heldigvis hadde vi ringt og sagt ifra til brannvesenet på forhånd, sier Magne Nordby Riise.

– Vi har noen ting som vi ikke vil avsløre, og forsker litt på å få til interaktivtet mot de som kommer. Show er mer vår tilnærming til Halloween, litt «Halloween møter 2018», sier kompisene entusiastisk.

I fjor hadde gutta et kontrollrom inne i huset. I år vil de være utenfor, slik at folk som kommer kan snakke med dem om de lurer på noe.

– Da kan vi snakke litt om det vi gjør. Mange synes det er interessant, sier Riise.

God hjelp

De gleder seg veldig til å ta fatt på oppgaven og har invitert til teknisk dugnad blant tekniker-kompisene sine på søndag for å klargjøre til årets mest skremmende dag.

– Vi har masse god hjelp. Teknikker-venner kommer og synes det er gøy. Det er en lekeplass og ingen kunde som henger over nakken for å få et ferdig sluttprodukt, sier de.

Og en ting er sikkert, her skal ingen gå tomhendt hjem.

– Jeg har vært i Sverige og handlet. Én ting er hva vi kan vise av show, men vi skal i hvert fall ikke gå tom for godteri, ler Riise.

Powered by Labrador CMS