BALLBINGEN PÅ FLØYSBONN: På bildet kan du se hjørnet til ballbingen ved Fløysbonn skole. Virksomhetslederen for Vei og park sier at kommunen skal nå på befaring for å vurdere umiddelbare tiltak på stedet. Alle foto: Yana Stubberudlien

Kommunen om manglende vedlikehold av ballbingen på Fløysbonn: – Vi skal vurdere umiddelbare tiltak

Oppegård Avis har fått flere henvendelser om manglende vedlikehold av ballbingene i kommunen, blant annet ballbingen ved Fløysbonn skole.

Publisert Sist oppdatert

Etter henvendelsen fra flere leserne var Oppegård Avis innom ballbingen ved Fløysbonn skole onsdag forrige uke.

Vi kan bekrefte at treverket rundt ballbingen er råttent og ødelagt på flere steder. Ballbingen er dårlig vedlikeholdt og det vokser ugress inne i den.

Det var tydelig at både ballbingen og uteområdet rundt den savnet vedlikehold, så Oppegård Avis kontaktet både rektoren og kommunen i forbindelse med saken.

– Når det gjelder vedlikehold av ballbingen og skifte av trestokkene, ble dette meldt inn til kommunen den 25. mai og med en ny melding den 11. juni da vi oppdaget at porten inn til bingen også var ødelagt, sier rektor Gro Gjermundsen ved Fløysbonn skole.

SLIK SÅ DEN UT: Treverket rundt ballbingen på Fløysbonn er råttent/ ødelagt på flere steder. Ugresset vokser også inne i ballbingen.

Skal til politisk behandling til høsten

– Vi er oppmerksomme på at mange av ballbingene i kommunene nå begynner å bli gamle, sier områdeleder for Eiendom i Nordre Follo, Liv Karin Sørli.

Hun sier den kommunale virksomheten Vei og park utarbeider for tiden temaplan for skjøtsel, og skal i den forbindelse kartlegge uteområdene i kommunen deriblant også tilstanden på ballbingene.

– Skjøtselsplanen er planlagt fremmet politisk til høsten, og vil danne grunnlaget for vårt vedlikehold av ballbingene. Er det ballbinger som krever umiddelbare tiltak, så gjør vi dette så snart som mulig, sier Sørli.

Lover gjennomgang senest i tidlig høst

– Foreligger det noen planer for vedlikehold av ballbingene i perioden frem til skolestarten i august?

– I sommersesongen skjøtter vi veldig mange uteområder i kommunen. I perioden vi er inne i nå prioriteres uteområdene ved sykehjem, skoler for barn og unge, barnehager og idrettsanlegg, sier virksomhetsleder Gry Larsen for Vei og park i Nordre Follo.

Videre sier hun at Vei og park har planlagt en gjennomgang av alle kommunens ballbinger over sommeren og senest i tidlig høst for å se på behovet for vedlikehold av disse.

Skal vurdere umiddelbare tiltak

Gry Larsen påpeker at de aller fleste ballbingene i kommunen er opprettet som følge av initiativ fra FAU ved skolene, og ble også i mange år vedlikeholdt av foreldrene til elevene.

I løpet av de siste årene har kommunen rehabilitert ballbingene ved Tårnåsen, Vassbonn og Finstad skoler, og det er gjort enkelte tiltak ved ballbingen på Fløysbonn skole, ifølge henne.

– Kommunens kommende skjøtselsplan vil danne grunnlaget for det videre vedlikeholdsarbeidet for ballbingene som ikke har blitt vedlikeholdt/ rehabilitert på en stund, og som er modne for det. Vi vil også ta en befaring på Fløysbonn for å vurdere om denne ballbingen krever umiddelbare tiltak, sier Larsen.

Slik så ballbingen ut på første skoledag

Onsdag 18. august var Oppegård Avis innom ballbingen for å se om det har skjedd noen endringer på stedet etter sommerferien.

Bildene nedenfor viser at det ikke har skjedd noe nytt siden vi sist omtalte saken for to måneder siden.

Powered by Labrador CMS