FØLELSESLADET: – Det er utrolig kjedelig, man får det ikke ut av systemet før lang tid etter, og følelsene de sitter nok uansett, sier Esther Skiri om innbruddet i familiehjemmet på Kolbotn.

– Kan ramme alle

Pass på huset ditt i den travle førjulstiden, for banditter er på ferde! Det fikk Esther Skiri og familien merke nylig.

Publisert

Lørdag 11. november fikk Esther Skiri og familien beskjed om at husalarmen hadde gått. «Det er nok katten» var det første de tenkte. Det var det ikke.

Esther Skiri og familien hadde reist fra Kolbotn for å slappe av og kose seg på hytta. Lite visste de at alarmen skulle gå i huset, og at det slettes ikke var katten som hadde utløst den, men to inbruddstyver.

Les også: Advarer mot usikker is på Kolbotnvannet

–Klokken var halv ni lørdag kveld. Da telefonen ringte tenkte jeg; den tar jeg ikke. Men så tok jeg den likevel. Det var Verisure alarm som ringte og sa at det var utløst en alarm på soverommet, sier Skiri.

NB! Saken fortsetter under bildet!

To menn på soverommet

GODT SIKRET: Heldigvis har ikke tyvene klart å ta seg inn på bakkeplan, og kom seg aldri lenger enn til soverommet før de måtte rømme ut igjen.

Hun forteller at det har skjedd før, i og med at de har katt, men denne gangen var det altså ikke husdyret som hadde utløst alarmen.

– Vi har bildeoverføring på alarmen, og Verisure spurte oss: skal det stå to menn på soverommet deres? Nei, det skal det absolutt ikke, svarte hun.

Les også: Mega-gave fra stiftelse til korpset

Politi og vektere ble sendt til huset umiddelbart, og også glassmester kom for å sikre vinduene.

– Det var utrolig godt å vite at hjelp var på vei så raskt, sier Skiri.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SKALK ALLE LUKER: Familien Skiri har persienner som gjør det nesten umulig å bryte seg inn. Innbruddstyvene måtte klatre tre etasjer opp på husfasaden.

Klatret tre etasjer

Tyvene har klatret opp tre etasjer på fasaden på huset, og tatt seg inn et soveromsvindu ved å knuse ruten med en stor stein. Familien Skiri hadde de utvendige, innbruddsikre persiennene trukket ned på de fleste vinduene, men ikke i soveromsetasjen.

– Vi sikrer alltid hele huset, så jeg skjønner ikke hvordan de har fått greie på at det ikke var persienner oppe, det kan man ikke se nedenifra, sier Skiri.

Les også: En god, lokal og brukt julehandel

Hun innrømmer at hun har tenkt tanken at noen har ligget på lur lenge.

– Det vet vi selvfølgelig ikke. Naboene var borte, så det var ingen i nærheten. Selvfølgelig kverner man på hvem som kunne ha visst det, hvem det kunne ha vært, sier Skiri.

ALARM:Å ha alarm kan for mange være en ekstra trygghet.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Alarm

Hadde ikke Skiri hatt alarm med bildeoverføring, ville nok skaden vært større enn den ble, og nå oppforderer hun alle til å investerere i den tryggheten en alarm gir.

– Det er den beste reklamen for alarm. Det koster sånn sett ganske lite å sikre seg, og det var bildene som gjorde at vi virkelig visste at nå var det reelt, sier Skiri.

I tillegg ønsker hun å gjøre andre oppmerksomme på at det kan skje dem.

Les også: En god, lokal og brukt julehandel

– Vi har følt oss så sikre, og man tenker at det ikke skjer en selv, men det skjer dessverre. Heldigvis kom ikke tyvene lengre enn til soverommet før de ble skremt av alarmen.

Det er ikke den økonomiske skaden som er verst, men alt som måtte fikses i etterkant, og at noen har vært på soverommet deres.

– Det ble funnet blodspor, så de har skadet seg. For noen tusen kroner, er de helt tette i pappen? At de var på soverommet kunne jeg godt vært foruten, avlsutter Skiri.

Powered by Labrador CMS