SKAL VÆRE STENGT I FIRE DAGER: Bane NOR benytter påsken til både vedlikeholdsarbeid på Østfoldbanen og til utbygging av blant annet Follobanen. Foto: Yana Stubberudlien

Stenger jernbanen i påsken

Fire dager i påsken skal Østfoldbanen være stengt på strekningene fra Oslo S til Rygge og Kråkstad.

Publisert Sist oppdatert

Over deler av det sentrale Østlandsområdet skal det i påsken gjøres vedlikehold og fornyelse av jernbanenettet.

Østfoldbanen (Østre og Vestre Linje), som går gjennom vår kommune, men også Hovedbanen, Drammenbanen/Askerbanen, Kongsvingerbanen, Dovrebanen og Nordlandsbanen blir påvirket av disse arbeidene, informerer Bane Nor på sin hjemmeside.

VEDLIKEHOLD OG UTBYGGING: På Østfoldbanen benyttes påsken til både vedlikeholdsarbeid og til utbygging av blant annet Follobanen. Foto: Marianne Henriksen, Bane NOR

1.-4. april

Østfoldbanen skal være stengt på strekningene fra Oslo S til Rygge og fra Oslo S til Kråkstad fire dager i påsken, fra torsdag 1. april til og med søndag 4. april.

– Arbeidene starter natt til torsdag 1. april. I løpet av 2. påskedag (mandag 5. april) kjører alle togene som normalt igjen, skriver Bane NOR.

SLIK SKAL DET BLI: Reisetorg Ski stasjon med trappeamfi. Illustrasjon: Bane NOR

Selskapet forklarer at de benytter påsken til både vedlikeholdsarbeid på Østfoldbanen og til utbygging av blant annet Follobanen, som er den innerste delen av Intercity-utbyggingen sør-øst for Oslo.

Den nye Follobanen blir 22 kilometer lang, mens hele Follobaneprosjektet omfatter 64 kilometer med nye jernbanespor.

På Ski stasjon pågår byggingen av nye plattformer og nytt reisetorg på østsiden for fullt. Første del av Ski stasjon ble åpnet for trafikk 24. august 2020.

Når Follobanen står ferdig, skal reisetiden mellom Oslo og Ski halveres. Bane NOR skriver at de planlegger å starte trafikk fra hele den nye stasjonen og gjennom Follobanens lange tunnel fra desember 2022.

Buss for tog

– Togselskapene setter opp alternativ transport på strekningene som blir berørt. Vær oppmerksom på at reisen kan ta lenger tid og kreve flere bytter underveis enn det som er normalt. I tillegg kan avgangstidene for alternativ transport avvike fra ordinær avgangstid, skriver Bane NOR.

Sjekk reiseplanleggerne til Vy og Ruter for mer informasjon og alternativ transport i påsken.

Når det gjelder smitteverntiltak, følges disse på samme måte som ved ordinær trafikk, ifølge selskapet.

Slik reiser du når Bane NOR arbeider i påsken

  • Fra 1. april til og med 4. april er det stengt mellom Oslo S og Rygge/Kråkstad. Dette berører alle Vys tog på Østfoldbanen på linjene L2, L21, L22 og R20.
  • Det er fra 27. mars til og med 5. april også arbeider på T-banen mellom Majorstuen og Grønland, samt arbeider som berører lokaltogene (L1) til Bryn.

Slik reiser du:

  • Vy setter opp alternativ transport mellom Oslo S og Rygge, Oslo S og Moss samt Oslo S og Mysen. Det kjører også busser fra Spydeberg til Oslo S.
  • For reisende mellom Oslo S, Holmlia og Kolbotn må du sjekke Ruter sitt ordinære busstilbud.
  • Merk at det i påsken er en endring for reisende til og fra Ski. Denne påsken er det buss fra Oslo S da det også er arbeider på linje L1 mellom Oslo S og Lillestrøm. Bryn togstasjon er derfor stengt, videre er det i samme periode stengt for trafikk på t-banen mellom Majorstuen og Grønland stasjon.
  • Merk også at bussene får andre avgangstider enn togets ordinære avgangstid.

Uten prisavslag ved forsinkelse

Skal du reise med buss i påsken, må du huske at reisen kan ta lenger tid både fordi bussene bruker lenger tid enn toget og i tillegg får andre avgangstider, men også fordi det er bytte mellom buss og tog.

Vy skriver på sin hjemmeside at retten til prisavslag ved forsinkelse ikke gjelder ved planlagte endringer i trafikken som er varslet på forhånd, som i det aktuelle tilfellet der de har informert om at ekstra reisetid må påregnes.

– Og siden det er påske er det også helligdagsruter og færre avganger, påpeker Gina Scholz, kommunikasjonssjef i Vy.

Skal du reise kollektivt i Oslo, er det verdt å huske at det også er arbeider på T-banen mellom Majorstuen og Grønland fra 23. mars til og med 5. april.

Smittevern ved “buss for tog”

– Vi legger til rette for at viktige råd om smittevern og avstand opprettholdes ved buss for tog og følger opp busselskapene, samt samarbeider med Bane NOR som har ansvar på stasjonene, understreker Scholz.

Samtidig gjentar hun anbefalingene om å unngå reiser som ikke er nødvendig, spesielt hvis du er syk eller har symptomer på sykdom.

– Og skal du reise, oppdater deg på de reglene som gjelder for reiser fra der du er til dit du skal. Vi minner også om at det er den enkelte som selv må ha med munnbind og hånddesinfeksjon, sier Scholz.

Seks uker med sommerarbeider

Bane NOR skal også gjøre omfattende arbeider på jernbanen i og rundt Oslo til sommeren, noe som påvirker togene på Østfoldbanen og togene mellom Lysaker, Asker og Drammen.

Arbeidene skal gjennomføres fra og med 26. juni og til og med 8. august. Mer informasjon kommer i løpet av våren. Oppegård Avis vil holde deg oppdatert.

Powered by Labrador CMS