ØKTE PRISER PÅ KOLBOTN STASJON: Pendlerparkeringen får prisene per 30-dagersperiode økt med 50 prosent.

Prisen på pendlerparkeringen på Kolbotn stasjon dobles

– Nå øker vi parkeringsprisene for å frigjøre parkeringsplasser til dem som virkelig trenger å kjøre bil til stasjonen, sier direktør Stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i Bane NOR Eiendom.

Publisert

Fra 2. desember øker Bane NOR prisene på pendlerparkering per 30-dagersperiode på Kolbotn stasjon. Prisen i dag er 50 kroner, nå fra desember blir prisen 100 kroner. 

– Ved flere av parkeringsplassene våre er kapasiteten sprengt. Nå øker vi parkeringsprisene for å frigjøre parkeringsplasser til dem som virkelig trenger å kjøre bil til stasjonen,  sier direktør Stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i Bane NOR Eiendom.

– Vi vet av erfaring at en prisøkning får flere til å vurdere sin bilbruk. Dermed øker sannsynligheten for at folk som har et reelt behov for parkering, finner en ledig plass, sier han. 

Bane NOR håper å motivere reisende som bor i nærheten av stasjonen til å la bilen stå, ved å øke prisene.

ØKER PRISENE: Direktør Stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i Bane NOR Eiendom.

Les også: Ny parkeringsapp for togpendlerne

Bane NOR sier i en pressemelding at de ønsker å oppgradere parkeringsfasilitetene for sykler, og etter hvert få løsninger som kan muliggjøre fleksibel bruk av parkeringsplassene ved stasjonene.  

– Vi vil gjøre bruk av ny teknologi for å få dette til, forteller Johansen.

Hensikten med den nye parkeringstrategien til Bane NOR er å gi togreisende et bedre parkeringstilbud, samt å bidra til til et bedre miljø.  

 Les også: Ruller ut nye bussruter!

Bane NORs parkeringstilbud

Bane NOR har ca. 19.000 parkeringsplasser fordelt på 259 stasjoner rundt om i landet.  Parkeringsplassene er forbeholdt de togreisende og er en viktig del av Bane NORs tilbud ved stasjonene. Parkering tilbys i tre kategorier:

  • Pendlerparkering er forbeholdt togreisende med gyldig periodebillett og tilbys per i dag ved 35 stasjoner på Østlandet og én i Trøndelag.
  • Dagparkering er et tilbud til reisende med enkeltbillett som trenger parkering mer sporadisk.  Her betaler man per dag vha. betalingsautomat.
  • Ved mange stasjoner tilbys i dag de reisende å parkere gratis.
Powered by Labrador CMS