ÅTTE BANER TOTALT: Totalt har Ski kommune åtte kunstgressbaner hvorav fem av disse med vinterdrift. Den ene av de tre banene i Ski er med undervarme og driftes av Ski kommune. Denne banen holdes åpen hele året fordi det er et krav fra nasjonale myndigheter i forbindelse med tippemidlene.
ÅTTE BANER TOTALT: Totalt har Ski kommune åtte kunstgressbaner hvorav fem av disse med vinterdrift. Den ene av de tre banene i Ski er med undervarme og driftes av Ski kommune. Denne banen holdes åpen hele året fordi det er et krav fra nasjonale myndigheter i forbindelse med tippemidlene.

– Selvfølgelig skal banekapasiteten deles av alle idrettslagene

Gruppeleder for Nordre Follo FrP, Tønnes Steenersen, reagerer på forskjellsbehandling i saken om fordeling av banekapasiteten mellom idrettslagene i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Oppegård Avis har nylig skrevet at rundt 2000 fotballspillere i tidligere Oppegård kan stå helt uten baner til vinteren som følge av utsettelsen av to kunstgressprosjekter på Kolbotn og Østre Greverud etter at kommunen har stoppet anbudspropsessene.

Mange lesere har også lagt merke til at etter kommunesammenslåingen i januar 2020 er banekapasiteten i den nye storkommunen skjevt fordelt. Mens tidligere Oppegård mangler kapasiteten sårt, har tidligere Ski kommune åtte baner totalt hvorav fem av disse er med vinterdrift.

Og selv om det dreier seg om én kommune, må fotballagene i nord (KIL og OIL) betale flere hundre kroner per trening hvis de i beste fall får treningstid på kunstgressbanene sør i kommunen.

Les også: Utsetter begge kunstgressbanene igjen

Krever politisk behandling

Det er også slik at en av de fem banene i tidligere Ski kommune, Ski kunstgressbane i Ski idrettspark, får kommunalt tilskudd og driftes av Nordre Follo kommune hele året.

Siden det dreier seg om skattebetalernes penger som går på helårsdrift av denne banen, stilte Oppegård Avis spørsmål til utvalgslederen i kommunen, Camilla Hille (V), om det skal lages politiske føringer for bruk av denne banen av KIL og OIL, slik at de sistnevnte idrettslagene får nødvendig banekapasitet i vinter som følge av den oppståtte situasjonen?

– Vi vil komme tilbake til svar på dine spørsmål etter politisk behandling. Likebehandling er et førende prinsipp for samarbeidet med idrettslagene. Det var ledig kapasitet på vinterbanene forrige vinter, yngre årsklasser trener inne når det er kaldt, så presset på banene blir desto mindre. Idrettsrådet kan spille en viktig rolle her, sa Hille på vegne av Ap, MDG, V, SV, Sp og KrF i Nordre Follo.

Les også: Ski vil ikke dele banekapasitet med Oppegård

– Helt ufattelig

Gruppeleder for Nordre Follo FrP, Tønnes Steenersen, reagerer på at Camilla Hille nektet å svare på spørsmål og krever politisk behandling av denne saken. Han mener at alle idrettslagene i Nordre Follo bør behandles likt, og at det ikke skal være noe spørsmål om at alle idrettslagene skal kunne benytte alle anlegg i kommunen når Oppegård og Ski er én kommune.

– Selvfølgelig skal banekapasiteten i Nordre Follo deles av alle idrettslagene i kommunen. Det er for meg helt ufattelig at utvalgsleder Camilla Hille (V) mener at vi må ha en politisk behandling på hvor vidt idrettslagene i vår kommune skal kunne benytte de anleggene kommunen selv eier, sier gruppeleder for Nordre Follo FrP, Tønnes Steenersen, og påpeker at det ikke minst dreier seg om skattebetalernes penger.

Les også: Gir 200.000 kroner til vinterdrift av kunstgressbanene i Nordre Follo

– Ekstremt byråkratisk

FrP-politikeren, som bor på Langhus, sier at for ham er det en selvfølge at idrettslagene i tidligere Oppegård disponerer den kommunale fotballbanen i Ski i den kommende vintersesongen.

– Det er langt utenfor hva jeg mener er egnet for en ekstremt byråkratisk prosess med saksbehandlinger og politisk behandling som sikkert tar mange måneder. Nå er vi en kommune, og alle må få glede av det denne ene kommunen har å tilby, sier han.

Les også: Når nord må betale til sør

Powered by Labrador CMS